Kemencés sült és vizitúra hétvégén Gemencen

Vágólapra másolva!
Sétahajózást és vadászathoz kapcsolódó programot kínál az augusztus 20-án és 22-én a Gemenc Zrt. a természetkedvelőknek, akik szabadtűzön készülő vad- és halételeket is kóstolhatnak a pörbölyi ökoturisztikai központban.
Vágólapra másolva!

Szent István napján erdei és vízi kirándulással várják a közönséget: a kirándulók a Bajáról délelőtt induló sétahajóról pillanthatnak be a Duna vízi világába, majd a Gemenci-erdőn át haladó kisvasúttal juthatnak el a pörbölyi ökoturisztikai központhoz. Pörbölyről kora délután viszi a közönséget az erdei vasút a hajókikötőbe, amelyhez a vasút keselyűsi megállójából a nap folyamán kétszer is indul szerelvény.

Forrás: [origo]

Augusztus 22-én, szombaton az ökoturisztikai központ egész napos programot szervez a vadászat iránt érdeklődőknek. A rendezvény címét Széchenyi Zsigmondtól kölcsönözték, aki így fogalmazta meg hitvallását: "A Vadászat: vadűzés és erdőzúgás. De több erdőzúgás!".

Délelőtt 9 órától többek közt vadászati szimulátorral és akadályversenyen próbálhatják ki ügyességüket a látogatók, akik számára érdekesség lehet, hogy a cserkelőösvényen műszerrel mérik a lopakodással keltett zajt. Emellett vadászati és erdészeti kiállítás, fotókiállítások, filmvetítés várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI

Gasztronómiai élvezetet is ígér a program: az ínyenceknek pörbölyi mesterszakácsok tartanak bemutatót, majd a gemenci vadból, dunai halból készülő ételeket, valamint a kemencés sülteket kóstolhatják meg a résztvevők.

A júniusi árvízi károk helyreállítása után augusztus 22-én közlekedik először a gőzmozdony vontatású nosztalgiavonat. A Gemenc Zrt. közleménye szerint a rendezvény belépője a vasúton is érvényes. A menetrendről részletes felvilágosítást ad az erdőgazdaság honlapja, a gemenczrt.hu.