Olcsó utazásokkal csábít az induló utószezon

Vágólapra másolva!
Vannak, akik tudatosan tartogatják a nyaralást augusztus végére, vagy éppen szeptember elejére. Kezdődik az olcsó, szezonvégi utak időszaka, és lássuk be, hogy tényleg nincs késő egy nyárvégi vakációhoz.
Vágólapra másolva!

A szemfülesebbek még rá is dupláznak, vagyis a rendes nyaralásuk mellé, az utószezonban választanak egy olcsó belföldi kiruccanást is. Mások ilyenkor csapnak le a legjobb tengeri hajóutakra. Egy mediterrán körút ebben az időszakban például már 60-70 ezerért foglalható a Hurrá Nyaralunk utazási portálon.

Filléres utak tengerjárókon

Az elmúlt évek igazi slágere a tengeri hajóút. Most már a közép-európai utazók is nagyobb bizalommal vannak az ilyen jellegű utak iránt. Korábban a biztonságot és a szolgáltatást illetően is voltak kételyei az utasoknak. Sokan ódzkodtak a sok szervezéstől, attól, hogy hogyan jutnak el az adott kikötőig, és féltek a tengeribetegségtől. A félelmek eloszlatására egyes hajótársaságok 1-2 napos, amolyan barátkozó utakat is szerveznek, hogy az utasok meggyőződhessenek a szolgáltatás színvonaláról, és bátrabban tervezzék a következő évben a nászútjaikat vagy a családi nyaralásaikat.

Forrás: [origo]

Az idei utószezon egyik slágere lehet az Égei-tengeri felfedező út, amely négy nap alatt vezeti körbe a turistákat a térségben az Aquamarine - Louis Cruises **** fedélzetén. Pireusz (Athén) kikötőjéből indulva, Mükonosz, Rodosz, Patmosz, Kusadasi (Törökország) érintésével fordulnak vissza pireuszi kikötőbe. Az út belső kabinban teljes ellátással 65 ezer forintba kerül.

Néhány állomással többet mutat be a térségből az Égei-tengeri legendák nevű út az Aegean Pearl hajóval a Pireusz, Mükonosz, Kusadasi, (Törökország) Patmosz, Heraklion (Kréta) Santorini, Pireusz útvonalon. Az ár 4 nap 3 éjszaka 65 900 forint teljes ellátással.

Észak-Afrika 100 ezer alatt

Töretlen sikere van az egyiptomi utaknak, olyannyira, hogy az utószezonban is sokan keresik. Idén 70-80 ezer forintért utazhatunk a fáraók földjére, ám az orvosok felhívják a figyelmet, hogy ebben az időszakban is érdemes a szükséges oltásokat beadatni.

Forrás: [origo]

Foglalni 7, 10,12 és 14 napra is lehet, az ár természetesen ennek függvényében változik. Bónuszként az utasok egy belépőt is kapnak az egyik helyi vízi vidámparkba. Szállás a négycsillagos, Panorama - El Goun a hotelben, Hurghadában található.

Még csábítóbb az a nyolcnapos tunéziai út, amelyben félpanziós ellátás mellett az utasok egy egész hetet tölthetnek a Sousse városában 75 ezer forintért. Sousse a legnépszerűbb turistacélpont, egyben a harmadik legnagyobb város Tunéziában. Érdemes felkeresni a Soula Centert, ami nemcsak bazárok miatt népszerű, hanem azért is mert itt úgynevezett price controll van, vagyis államilag felügyelt és szabályozott árak alapján válogathatnak és vásárolhatnak a külföldiek.

Forrás: [origo]

Rövid kirándulást is tehetünk a Sousse közelében található Kairouant-ba. Ez a város egy hatalmas olajliget közepén fekszik és leginkább a kézi készítésű szőnyegeiről ismert. Igaz csak az igazán tehetősebb turisták engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak, ám érdekes látvány az is, ha csak magát a szövés folyamatát meglessük.

Mediterrán csodák olcsón

Egy nyolcnapos út egyenesen a szerelem szigetére, Ciprusraalig több mint 100 ezerért, igen jó ajánlatnak számít. Cipruson a mintegy 400 kilométernyi partszakasz, és a változatos hegyvidék bikinis és pulóveres időkben egyaránt jó. Ráadásul a sziget, kellemes klímájának köszönhetően egész évben látogatható. Itt tényleg van lehetőség az aktív pihenésre: síelhetünk és strandolhatunk akár egy napon, terepbringázhatunk és megnézhetjük az őszi madárvonulást.

Forrás: Wikipedia

Ciprusra ugyanis a világ minden tájáról érkeznek utazók, hogy tisztes távolságból, a legprofibb távcsövekkel felszerelve, órákig csodálják a vándormadarak érkeztét, és rajokba szerveződését. A Crown Resorts Henipában nyolc nap félpanzióval, 119 990 forint. Az árban ezúttal a repülőjegy is beletartozik.

Mallorcát vagy, ahogy a spanyolok mondják a kis sziklát, leginkább az ellentétek jellemzik. A zsúfolt tengerparti szakaszok mellet megtalálhatók a magányos öblök is csakúgy, mint a modern építészeti megoldások és a gótikus műemlékek lenyűgöző szimbiózisa.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=V8Ursv3p2QZvThDF
Rövidfilm Mallorcáról

Mallorcán ugyanilyen jól megférnek egymással az egyszerű napfényturizmus kispénzű hódolói és a minden fényűzést felvonultató luxusnyaralók tömegei. A Baleári szigetcsoport legnagyobb szigetén november elsejéig még búvárkodni is lehet. Most utószezonban 15 nap repülővel, all inclusive, 118 ezer forint. A szálláshely a Belvedere-ben, egy háromcsillagos hotelben foglalható.

Az idei szezon egyik legjobb ajánlata a nyolcnapos máltai út alig 50 ezerért. A Földközi- tengeren, félúton Afrika és Szicília között annyi minden látnivaló zsúfolódott erre a fél Budapestnyi szigetre, hogy az egész világ a csodájára jár.

Forrás: [origo]

A sziget tulajdonképpen mindig is idegen befolyás alatt állt, vagy az itt állomásozó lovagrendek, vagy a hódítók miatt. Máltáról a legtöbb turistának a régi kikötők, a ringatózó csónakok, a jó hírnevükre kínosan ügyelő helyiek és Caravaggio utolsó műve marad meg az emlékezetében. A legkeresettebb városok Rabat és Valletta.

Belföldön is szép a nyárutó

A Hunguesthotels szállodalánc egységei olcsó nyárvégi akcióit érdemes figyelni, de az ország szinte minden szegletében készülnek szezonvégi hosszúhétvégés ajánlatokkal. A három-négynapos pihenések mellett természetesen találhatunk nyolc-tíznapos kikapcsolódást ígérő szolgáltatókat. A négycsillagos Hotel Balneo Zsóry Mezőkövesden a híres Zsóry-fürdő közvetlen közelében 6 nap félpanziós ellátással, számos extra szolgáltatással, ingyen parkolóval 66 ezer forintba kerül személyenként.

Forrás: [origo]

Mesés környezetben igazi szubalpin klímában, itt az országon belül tölthetünk el néhány napot a régi pompájában ragyogó, négycsillagos La Contessa neobarokk kastélyszállóban. Az épület fellegvárszerűen emelkedik Szilvásvárad fölé. A szállás 4 éjszakára büféreggelivel, félpanziós ellátással, ötórai teával, ingyenes parkolóval, és a wellness részleg használatával 59 ezer forint.

Már foglalják a szobákat az VII. Őszi Bio Étel és Borfesztivál idejére, Hajdúszoboszlóra is. A négycsillagos Hotel Wellness Panorámába most olcsóbban (27 ezer forint) foglalhatunk két napra a rendezvény idejére.