Mérgző bűz miatt bezárták a Kék-barlangot Caprin

Vágólapra másolva!
Lezárták a látogatók előtt kedden a világhírű Kék barlangot az olaszországi Capri szigetén, mivel visszataszító fehér hab és mérgezést is okozó bűz árasztotta el a naponta turisták ezrei által felkeresett látnivaló környékét.
Vágólapra másolva!

A helyi zöldhatóság környezetszennyezésre gyanakszik, s vizsgálja, honnan kerülhetett az erősen toxikus anyag a barlang körüli vizekbe. A mocskos vízből felszálló gázoktól rosszul lett egy csónaktulajdonos, aki turistákat szállít a barlangba.

A híres barlangba nem süt be a Nap, napfény csak az azúrkék tenger közvetítésével jut be, ez adja a barlang kékes árnyalatát. A zöldhatóságot nem lepte meg túlságosan a kialakult helyzet, mert már a közelmúltban szennyvíz jelenlétét mutatták ki a térségben.

Forrás: [origo]

Nemrég több durva szabálysértésre derült fény Itália egyik fő természeti nevezetessége környékén: néhány napja rajtakaptak egy környékbeli vendéglőst, amint törött üvegpalackokat szórt a tengerbe a barlang közelében.

Egy hete letartóztatták egy helyi turisztikai vállalkozás két alkalmazottját, mert szennyvizet eresztettek a tengerbe épp a barlang bejáratánál. Őrizetbe vettek két fiatalt is, akik a barlang mögött termesztettek marihuánát.