Vágólapra másolva!
Renoir-kiállítás nyílik Párizsban, a Grand Palais Nemzeti Galériájában. A kiállítás szeptember 23-tól január 4-ig tart, így egy spontán párizsi hosszú hétvégén megismerhetjük az impresszionizmus kiemelkedő alakjának, Pierre-Auguste Renoirnak késői munkáit.
Vágólapra másolva!

Ősszel a híres párizsi kiállítócsarnok, a Grand Palais páratlan tárlatot szervez - Renoir életének utolsó szakaszában készült képeit nézhetjük meg. Az alkotó huszadik század eleji képeit a nagyközönség nem igazán ismeri, ekkor már az impresszionizmust maga mögött hagyva új irányzatok inspirálták. A rendhagyó kiállításon képek, rajzok és szobrok válogatott gyűjteménye segít belelátni a művész utolsó éveibe.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A tárlat nyilvános- és magángyűjtemények anyagát egyaránt felhasználja, melyen Picasso, Malioll, Matisse és Bonnard munkáiból is ízelítőt kapunk. A kiállítók Renoir kevésbé jól ismert arcát fedik fel - későbbi munkái egy puhább, modernebb technikát tükröznek, újító szemléletét leginkább aktjain láthatjuk.

Ha Párizsban járunk az ősszel, ne hagyjuk ki az Orangerie múzeumban Monet nagy vásznú vízililiomait, a pályaudvarból átalakított d'Orsay múzeum több szintes kiállítóterét, és a párizsi centrumból kieső Marmottan múzeumot, ahol páratlan Monet-gyűjtemény fogad minket.