Vágólapra másolva!
Számos közkedvelt tengerpart bizony csak egy középosztályú kis strand, de gyakran még koszosak, csúnyák és unalmasak is. A Zoover, az egyik legnagyobb európai turisztikai vélemény-oldal honlapján készült egy tízes lista, ahol azok a tengerparti célállomásokat gyűjtötték össze, amelyeket jobb, ha elkerülünk. A weboldalon a tengerpartokon már megfordult vendégek - erősen sarkos - véleményei olvashatók.
Vágólapra másolva!

Tenerife, Playa Paraiso, Spanyolország

Forrás: [origo]

A strand Tenerife nyugati partján található, és a Zoover szerint ez a legrosszabb mind közül. Nincs semmi látnivaló, és a környék is nagyon rozoga. A fejlődés apró jele, hogy mostanában kezdenek új apartmanok és hotelek épülni a környéken.

Málta, Qawra

Forrás: [origo]

Málta északi partvidékén fekszik. A helyiek csak úgy nevezik: "Málta vízelvezető csatornája". Egy igazi beton dzsungel, hotelek és apartmanok mindenfelé, növényzet nincsen.

Gran Canaria, San Agustín

Forrás: [origo]

Gran Canaria déli partján található San Agustín, ahol eltökélt cél, hogy felkapott tengerparti nyaralóhelyet faragnak a településből. Komoly akadály, hogy éppen a gyönyörű tengerpartok hiányoznak a környéktől, kizárólag fekete kavicsos partok vannak. A strandon vannak ugyan zuhanyozók, azonban ezek nagyon rossz minőségűek. A Zoover szerint rögtön elmegy az ember hangulata, ahogy meglátja ezt a "sármedencét".

Egyiptom, El Quseir

Forrás: [origo]

Egyiptom keleti partján található El Quesir, ahova több mint egy óra alatt ér oda a busz, ráadásul a város is nagyon koszos. Rámenős eladókkal találkozhatunk, igaz ez az ország egészére jellemző. A Zoover felhasználóinak véleménye szerint "a városban, nincs egy tisztességes hely, ahol megihatna az ember egy kávét.

Tenerife, Costa del Silencio

Forrás: [origo]

A "Csend partján" szintén sok csalódás várja az ide látogatót. A környéken meglehetősen kevés az aktív időtöltési lehetőség. A Zoover szerint még azoknak sem tetszik a hely, akik a nyugodt pihenés szeretik. Sokat kell utazni, ha szép strandot szeretnénk látni, vagy ha egyáltalán csinálni szeretnénk valamit.

Tunézia, Borj Cedria

Forrás: [origo]

A partszakasz Tunézia fővárosától keletre található. Ezt a helyet nem ajánljuk senkinek - írja a Zoover. A strandok nem szépek, és a szennyezettség is nagy, mivel a hely Tunisz szomszédságában van. A település igazából egy szegény külvárosra emlékeztet, ahol nincs semmi látnivaló.

Psalidi, Kos szigete

Forrás: [origo]

A strand Kos keleti partján található. Nem sokkal több, mint szállodák gyűjteménye, melyek ráadásul nagyon drágák. Kos városa és Psalidi között nincs semmi érdekes látnivaló, csak jelentéktelen üres területek.

Málta, Sliema

Forrás: [origo]

Ez a tengerparti hely szintén nem népszerű, igazából egy csúf hely, egy csúf szigeten. Málta és Sliema gyönyörűnek tűnnek a prospektusokon, azonban élőben nagy a csalódás. Sliema barátságtalan, földhözragadt, szürke házakból áll és jobbára üres.

Kréta, Anissara

Forrás: [origo]

Anissara nem messze fekszik a jól ismert tengerparti helytől Chersonissos-tól. A látogatók többsége szerint ez egy nagyon szegényes hely. Semmi más nincs itt, csak két kioszk, és egy buszmegálló. Ennyi! Ráadásul a csatornacső végén van a strand. Picit olyan, mintha visszamennénk a múltba - olvasható a Zooveren.

Törökország, Beldibi

Forrás: [origo]

Egy kis falu, közel Kemerhez, ahol semmi sincs. Ha meg szeretnénk nyugodtan vásárolni, akkor fogni kell egy taxit, és el kell menni Kemerbe, ahol viszont nagyon koszosak az utcák, és rengeteg kóbor macska és kutya kóvályog.