Szerencsés kényszerleszállás Stuttgartban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép a stuttgarti repülőtéren 2009. szeptember 14-én. A Contact Air légitársaság Fokker 100-asa Franz Münteferinggel, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD elnökével és 77 másik személlyel a fedélzetén Berlinből érkezett Stuttgartba.

A kényszerleszállásra a futómű meghibásodása miatt került sor. Egy utas és egy utaskísérő könnyebben megsérült, több utas sokkot kapott az izgalmaktól.

Franz Münteferinggel az őt kérdező újságíróknak elmondta: a kapitány szólt a hangosbeszélőn, hogy vészhelyzet állt elő és kényszerleszállás fog megkísérelni. A személyzet utasításokat adott, a landolás lágyabb volt, mint amire számítottak, aztán mindenki gyorsan lecsúszott a csúszdán, mert nem lehetett tudni, hogy kitör-e tűz a fedélzeten.

Ezt elég egyszer az életben átélni. Sajátságos gondolatai támadnak ilyenkor az embernek, amiket nem feltétlenül osztanék meg a széles nyilvánossággal. Mindenesetre érdeklődve néz az ember a világra és jónak találja, ha leér - mondta a politikus.