Újra repül a Hudson hős pilótája

Vágólapra másolva!
Több hónapos szünet után újra beül a pilótafülkébe a US Airways amerikai légitársaság hőssé vált pilótája, aki idén januárban biztonságosan letette repülőgépét a New York-i Hudson folyóra.
Vágólapra másolva!

Újra munkába áll Chesley Sullenberger, a US Airways pilótája, aki a csodával határos módon úgy hajtott végre kényszerleszállást idén januárban New Yorkban, a Hudson folyón, hogy a manőverben az utasok és a személyzet tagjai közül senki sem vesztette életét.

A nagy médiavisszhangot kapott eset után valóságos hősként kezelték a bravúros leszállást végrehajtó pilótát, aki a különböző vizsgálatok miatt több hónapos szabadságot kapott.

Forrás: EPA

A US Airways nem jelentette be, hogy pontosan mikor, melyik járaton tér vissza hivatásához a pilóta, de annyit közölt, hogy a jövőben vezető pilótaként számítanak Sullenbergerre, aki egyébként tagja lesz a légitársaság Arizonában működő repülésbiztonsági vezetőségének is. Sukllenberger egyébként szintén, egy repülésbiztonsággal foglalkozó tanácsadócéget vezet.

Sullenberger és első tisztje, Jeffrey Skiles idén januárban sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón, miután az Airbus A320-as gépük mindkét hajtóműve leállt egy madárrajjal való találkozás után. A fedélzeten 155 ember tartózkodott és mindegyikük túlélte a nem mindennapi kalandot - írja az Msnbc Travel.