Kifizették a repülőjegyet, mégsem utazhattak

Vágólapra másolva!
Egy női kosárlabdacsapat és egy háromgyermekes család a legutóbbi károsultjai a Fantasy utazási irodának, illetve a cég tulajdonosa által üzemeltetett repülőjegyfoglaló honlapnak. A turisták több százezer forintért vásároltak repülőjegyet a cégtől, de a jegyekről később kiderült, hogy hamisak, ezért a légitársaság törölte őket, így az utasok nem szállhattak fel a repülőgépre.
Vágólapra másolva!

Szeptember 24-én utazott volna három gyermekével Kanadába neve elhallgatását kérő olvasónk, aki 804 ezer forint értékben vásárolt repülőjegyet a repjegypiac.hu weboldalon. A foglalás és a pénz kifizetése után rendben megérkezett az ilyenkor szokásos visszaigazolás, majd maga az elektronikus repülőjegy is. Az indulás napján a Ferihegyi repülőtéren derült csak ki, hogy nem tudnak felszállni a frankfurti járatra, mert a becsekkolásnál kiderült: a repülőjegyük hamis, illetve a rajta lévő kódszám nem egyezik azzal a számmal, ami a Malév számítógépes rendszerében van.

A repjegypiac.hu üzemeltetője, több alkalommal is azt mondta a károsultnak, hogy visszafizeti a repülőjegyek árát - legutóbb szeptember 30-án - de eddig erre nem került sor.

Nem ők voltak az egyedüli károsultak: október 5-én és 6-án indulna - indult volna - Ausztráliába, Sydneybe egy magyar úszókból és kosárlabdázókból álló csapat, hogy részt vegyen a World Master Games nevű játékokon. A csoport szervezője is a repjegypiac.hu oldalon talált telefonszámot hívta fel, hogy személyes segítséget kérjen a foglaláshoz. A 18 fő részére szóló repülőjegyeket március és április folyamán fizették ki a csoport tagjai, volt aki átutalással, volt aki készpénzben. A befizetett összeg 6 millió forint körül van.

A foglalás után a csoport elektronikus jegyet kapott személyesen a cég tulajdonosától e-mailben, de később próbaképpen utánakérdeztek a járatot üzemeltető Lufthansa és a China Air légitársaságnál, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a jegyük érvénytelen, ugyanis itt is eltérő a légitársaság számítógépes rendszerében lévő kódszám és a repjegyen lévő szám.

A csoportot vezető Konrády Ildikó az [origo]-nak elmondta, hogy különböző fórumokon keresztül felvették a kapcsolatot több olyan károsulttal, akik szintén a repjegypiac.hu-n, vagy a tulajdonos cégnél vásároltak repülőjegyet és szintén pórul jártak. Konrády Ildikó elmondta, hogy hétfőn feljelentést tesznek az utazási iroda ellen. Az utazási iroda tulajdonosát öt különböző mobiltelefonon próbáltuk elérni, sikertelenül.