Már a repülőgépek is twittereznek

Vágólapra másolva!
A modern utazókat a Lufthansa segítségével már repülés közben is folyamatosan nyomon követhetik barátaik és ismerőseik. A légicég új szolgáltatásával a népszerű internetes oldalakon végig láthatjuk, pontosan mikor száll le szerettünk gépe. A Twitter és a Facebook óránként kap új helymeghatározást. 
Vágólapra másolva!

Tudjuk, hogy a Twitteren már érkezett bírósági ítélet, de nyomon követhetjük növények, űrhajók és házak életét is. Újdonságnak számít, bár nem meglepő, hogy már a repülőgépek is Twittereznek, és használják a népszerű közösségi portál, a Facebook alkalmazásait is, ezzel erősítve az internetes társadalmat és barátságokat - olvasható a Mashable.com-on.

Természetesen nem a repülőgép Twitterezik, hanem a Lufthansa. A légitársaság új szolgáltatása, a MySkyStatus automatikusan közzéteszi a Twitteren és a Facebookon az ezt kérő utas aktuális pozícióját. Így az ismerősök végig nyomon követhetik a modern utas útvonalát. Nagy előnye, hogy azok a barátok, akik az úti cél közelében laknak, tudják, mikor száll le ismerősük gépe.

A rendszer óránként egyszer küld új adatokat az ezt kérő utasról, így főleg a hosszú, tengerentúli utazásoknál célszerű igénybe venni, ilyenkor ugyanis akár 20 üzenetet is érkezhet az internetes oldalakra, ezzel segítve a pontosabb nyomon követést.