150 embert vertek át thaiföldi nyaralással

Vágólapra másolva!
Átverés és csalás áldozata lett az a 150 ember, aki befizette százezer forintos thaiföldi nyaralását, de soha nem utazott el Bangkokba. A rendőrség már nyomoz az ügyben, a két gyanúsított azt mondta a becsapott turistáknak, hogy a thai kormány támogatja az utazást, azért tudják jelentős kedvezménnyel kínálni az utat.
Vágólapra másolva!

Repülőjeggyel, szállással, reggelit tartalmazó ellátással és fakultatív programokkal együtt százezer forintért kínált thaiföldi utakkal csaptak be mintegy 150 embert. A tettesek e-mailben kínálták az üdülést, a befizetésekről visszaigazolást is küldtek, de csak az első turnust utaztatták el. Az ügyre úgy derült fény, hogy múlt pénteken egyszerre többen is feljelentést tettek a rendőrségen az elmaradt utazások miatt.

A sértettek elmondták: június-júliusban kedvező thaiföldi utazási ajánlatokról kaptak elektronikus levelet. Ebben szerepelt egy telefonszám is, amelyet felhívva megerősítették nekik a kedvező ajánlat tényét. Azt mondták nekik, hogy a thai kormány turisztikai alapja támogatja az utazást, azért ilyen olcsó. Az első körben jelentkezőket ki is utaztatták, ők különböző programokon vettek részt, majd amikor hazatértek, a szervezők arra kérték őket, hogy meséljék el barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek ezt a kedvező lehetőséget. Az utasok így is tettek, ennek következményeként mintegy százötvenen be is fizették az üdülés árát, de közülük már senki sem tudott elutazni. A sértettek köre még jelentősen sérülhet, mondta Butter Csaba, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa. A rendőrség két férfit gyanúsít, egyikük azonban most is Thaiföldön van, Magyarországnak pedig nincs kiadatási egyezménye Thaifölddel.