Online utasfelvételt vezetett be a Wizz Air

Vágólapra másolva!
A Wizz Air 2009. november 2-án bevezette az web check-in, más néven az online utasfelvételt. Az új szolgáltatás egyelőre csak a Budapestről közlekedő, majd 2010 tavaszára már az összes járat esetében elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Az új rendszer jelentősen lecsökkenti vagy akár meg is szünteti a check-in pultok előtti sorban állást. A web check-in legkorábban hét nappal, de legkésőbb három órával a járat menetrend szerinti indulása előtt érhető el a légitársaság honlapján. Fontos, hogy az új utasfelvételi rendszer nem változtat azon, hogy a beszálló kapunál továbbra is legkésőbb 30 perccel a menetrend szerinti indulás meg kell jelenni.

Forrás: [origo]

Az új szolgáltatás használatakor egyetlen teendőnk van: a foglalás után kinyomtatott beszálló kártyával a repülőtéren közvetlenül a beszálló kapunál kell jelentkezni. Ha feladandó poggyászunk is van, akkor természetesen az eddigi rendszer szerint, a check-in pultnál intézhetjük a csomagok feladását.

Mivel az utasok negyven százaléka csupán kézipoggyásszal utazik, minden bizonnyal sokan igénybe veszik az új szolgáltatást- mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.