Rio de Janeiro lett a legjobb meleg úticél

Vágólapra másolva!
"A világ legjobb úticélja melegeknek" titulussal gazdagodott Rio de Janeiro, amely örül a címnek, és reméli, hogy az segít fellendíteni a megtorpant idegenforgalmat.
Vágólapra másolva!

A Forbes magazin által nemrégiben a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák bostoni kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára is. Ezt megerősítette a TripOutGayTravel.com portál és a Logo amerikai melegtévé közös internetes szavazása is, amelyen 100 ezer voksot adtak le maguk az utazók.

Forrás: AFP

Eduardo Paes riói főpolgármester örült a kitüntető címnek, amely szerinte a minden látogatót megillető brazil vendégszeretet elismerése. "Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városnak lehetek a polgármestere, amely tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget" - mondta a polgármester.

A pangó idegenforgalmú metropolisz a 2014-es labdarúgó világbajnokság és a 2016-os olimpia húzóereje mellett a melegekre is számít: a helyi idegenforgalmi szövetség nem véletlenül hangoztatja kampányában, hogy a rióiak "fajtól, vallástól és szexuális irányultságtól függetlenül harmóniában élnek". Tavaly 1,7 millió külföldi turista kereste fel a cukorsüveg lábánál elterülő várost, ami 100 ezerrel marad el a 2004-es forgalomtól.

A legjobb gay úticélként Rio olyan vetélytársakat vert meg fölényesen, mint a melegek iránti vendégbarátságáról régóta ismert Sydney, Montreal, London, Barcelona vagy Buenos Aires.

Forrás: AFP

Az újabb kedvező titulus elnyerése kapóra jött a brazil nagyvárosnak, amely az eltelt hetekben a számos halálos áldozatot követelő utcai erőszakról és a drogbűnözésről szóló rossz hírekkel került be a világsajtóba. Az 1000 riói nyomornegyed némelyikében szinte naponta történik utcai lövöldözés; ezeket a turistáknak célszerű messze elkerülni.

A bostoni melegturisztikai vásáron amúgy "az év felfedezettje" Curacao szigete lett, a "földkerekség legszexibb helyének" pedig Marais párizsi bohémnegyedet választották.