Aggteleket ajánlja az amerikaiaknak a Forbes

Vágólapra másolva!
Amerikai turisták tömegei lephetik el az Aggteleki-karsztot, miután a közelmúltban megjelent a Forbes honlapján Európa rejtett turisztikai kincseinek listája, amelyen előkelő helyen szerepel az egyedülálló adottságokkal rendelkező aggteleki barlangrendszer - írta csütörtökön az Észak-Magyarország.  
Vágólapra másolva!

Korábban olyan ismert úti célok kaptak helyet a magazin által mindenképpen megnézendő látnivalók felsorolásában, mint a Vatikán vagy az Eiffel-torony, s magyarországi turisztikai attrakció eddig soha nem kapott helyet közöttük. A szlovák-magyar határ alatt húzódó cseppkőbarlangrendszer a Forbes szerint olyan klímával rendelkezik, ami jót tesz a légzésszervi problémákkal küzdőknek, de azoknak is ajánlják a barlangi sétát, akik csak gyönyörködni szeretnének a mészkőképződményekben.

Forrás: [origo]

Az ajánlás szerint "ilyet otthon nem találnak az amerikaiak". A mértékadó magazin egyébként idén első helyen ajánlotta Magyarországot azon országok között, amelyek az amerikai utazók számára a jelen válságos időszakban is a legkedvezőbb árérték arányt kínálják, így azokat mindenképpen érdemes felkeresni. Az amerikaiak pedig sokat adnak a Forbes szavára, a jó árérték arány pedig megfelelő hívó szónak tűnik körükben - olvasható a napilapban.