A Visa Electron-tulajdonosokat rövidíti meg a Ryanair

Vágólapra másolva!
Már szinte meg sem lepődünk azon, hogy a vezető európai diszkont légitársaság egy újabb - a társaság közleménye szerint utasbarát - intézkedés bevezetésére készül. A cég azt tervezi, hogy a jövőben megszünteti a Visa Electron kártyáknál a díjmentes foglalásokat.
Vágólapra másolva!

Az ír fapados gyorsan reagált a növekvő számú Visa Electron-felhasználóra, akik nem eddig nem kellett megfizetni az irányonkénti 5 fontos kártyahasználati díjat. Cserébe az ír fapados azt ígéri, hogy egy későbbi időpontban a Mastercard prepaid kártyákkal való foglalást teszi ingyenessé. A Visa Electronnal fizetett foglalások fizetőssé tételét hivatalosan azzal indokolja a légitársaság, hogy a Mastrecard prepaid kártyái sokkal inkább elterjedtebbek, mint az Írországban, Belgiumban, Hollandiában, vagy portugáliában nem használható Visa Electronok.

Jelenleg egyébként semmilyen prepaid-jellegű megoldással nem tudunk fizetni a Ryanair jegyeiért, kizárólag valamilyen bankkártyás fizetéssel. A társaság közölte, hogy saját márkájú prepaid-kártya bevezetésére is készül. Ez a megoldás Írországban már működik, igaz 85 fontot kell érte fizetni - írja a The Guardian.

Forrás: [origo]

A Ryaanir egyébként jelenleg minden repülőjegyére irányonként 5 font kártyadíjat számol fel. Két felnőtt után pedig akkor is 20 fontot kell fizetni egy oda-vissza útért, ha a foglalást egy időpontban egy kártyáról fizették. Ezek a díjak jelentős bevétel-növekedést eredményeztek nem csak a Ryanairnél, hanem több más fapados légitársaság is. A kártyadíjakat kiegészítik az egyéb szolgáltatásokért - elsőbbségi beszállás, online beszállítás, csomagdíjak - beszedett pénzek.

A Mastercard prepaid kártyáit december elsejétől lehet használni a Ryanair-jegyek lefoglalásához, a Visa Electron-kártyák ingyenessége pedig december 31-ig él.