Félresikerült akcióval akart robbantani a Malév

Vágólapra másolva!
Kisegíti a Wizz Air járattörlése miatt pórul járt utasait a Malév - áll a légitársaság szerdai bejelentésében és akciós, egyirányú jegyeket kínál minden átfoglaló utasnak. Ugyanakkor olcsóbban kapunk jegyet ugyanarra a járatra, ha meg sem említjük Wizz Air-jegyünket, csak egyszerűen lefoglaljuk a helyet a Malév honlapján.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air diszkont légitársaság a múlt héten bejelentette, hogy jövő év január 11-étől megszünteti a mostanáig sikeresen üzemelő párizsi járatait. Azoknak az utasoknak, akiknek egy későbbi időpontra már volt érvényes lefoglalt jegyük, a légitársaság kompenzációt ajánlott fel: visszatéríti a jegyárat a foglalással rendelkezőknek, vagy lehetőséget biztosít a jegyek átfoglalására.

Szerdán a Malév is bejelentkezett, hogy a besegít a Wizz Air pórul járt utasain és akciós áron kínálja jegyeit a francia fővárosba a foglalással rendelkezőknek. Az akció keretében a Malév 18 900 forintos egyirányú, garantált árú jegyet kínál Budapest és Párizs között azoknak a Wizz Air-utasoknak, akik a Wizz Air járatbezárása miatt kénytelenek újratervezni útjukat és akik érvényes párizsi repülőjeggyel rendelkeznek. A lehetőséggel 2010. január 15-ig tudnak élni az érintett utasok a szabad kapacitás függvényében.

Egy olvasónk elmondása szerint az ajánlatban megjelölt összeg nem minden esetben fedi a valóságot. Olvasónk elmondta, hogy februári időpontra foglalt jegyet a Wizz Air párizsi járatára és amikor a légitársaság bejelentette a járattörlést, kapott egy e-mailt, amiben a Wizz Air tájékoztatta a törlésről és arról, hogy milyen módon vehet igénybe kompenzációt.

A Wizz Air levélben megadott ügyfélszolgálati számán két lehetőséget ajánlottak fel neki, a jegyár teljes visszafizetését, vagy egy 120 százalékos kreditet, amellyel bármelyik Wizz Air-járatra be lehet foglalni a jegyeket.

Az [origo]-n megjelent cikk nyomán olvasónk felhívta a Malév ügyfélszolgálatát - az elérhető három szám mindegyikét - ahol az akció meghirdetésének napján, szerdán még fogalma sem volt senkinek annak részleteiről. Csütörtökön már némileg javult a helyzet, az ügyfélszolgálatosok hallottak az akcióról és azt kérték olvasónktól, hogy küldje el a párizsi Wizz-jegyet e-mailben egy megadott címre. Így is tett, de az elküldött e-mailt csak újabb telefonálgatások árán sikerült megtalálni.

Mikor a Malévnál megtalálták a kérdéses levelet, köztölték, hogy valóban van kedvezmény, de nem oda-vissza útra, hanem csak egyirányú, oda, vagy vissza szakaszra szól. A oda-vissza jegyért a teljes árat kell kifizetni - szólt a tájékoztatás - ami olvasónk esetében, februári időpontra az akciós 18 900 forint helyett 38 000 forintot jelent. Az MTI-n megjelent eredeti közleményben nem szerepelt, hogy csak egy útra szól a kedvezmény, de a Malév honlapján megtalálható közleményben zárójelben szerepel ez a kitétel. A Malév egyébként a 18 900 forintos jegyárat garantálja akkor is, ha a többi akciós jegy már nem foglalható.

Olvasónk szerint a Malév honlapján közvetlenül, a Wizz Air jegy említése nélkül, de a Malév által felkínált akciós lehetőségeket kihasználva ugyanakkor 25 ezer forintból jön ki az út ugyanerre az időpontra. Ezt egyébként az általunk készített próbafoglalás is igazolta. Ráadásul a Malév ügyfélszolgálatosa is beismerte olvasónknak, hogy ő is úgy látja: jobban jár az utas, ha a Wizz Air jegyét és az elvileg ezután járó kedvezményt meg sem említi.

A Malév állásfoglalása szerint a légitársaság ugyan egy másik, korábbi akció keretében kínál akciós retúr árakat a Budapest - Párizs vonalon, de ezek csak limitáltan elérhetőek (pl. január 31-ig le kell utazni) és csak bizonyos járatokra, bizonyos napokra vonatkoznak.