Budapest-Tokió közvetlen repülőjárat indul

Vágólapra másolva!
A jövő nyáron, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Budapest és Tokió között, amiről az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság állapodott meg - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) az MTI-vel. 
Vágólapra másolva!

A Boeing 767-300ER típusú repülőgépen 197-en utazhatnak a turista-, és 22-en a business osztályon. A járatnyitást a nyitott égbolt (open sky) légügyi szabályzat teszi lehetővé, ami két úti cél között harmadik ország légitársasága számára is biztosítja a repülési jogot. A Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviselete segítette a szerződés létrejöttét.

Az új járatbeindításával az MT Zrt. a csökkenő beutazási trendet szeretné megállítani, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének tíz százalékos növelése és új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A járatindításhoz kapcsolódik az előkészület a légi marketing alap (LMA) létrehozására, aminek forrását a Magyar Turizmus Zrt. mellett a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT lengyel légitársasággal kötött szerződés szerint Tokió-Varsó járatokat is indítanak. Az MT reményei szerint a visegrádi négyekkel együttműködésben ezen a járaton is érkeznek vendégek Magyarországra.