A síturizmust alig érinti a válság

A síutakra szakosodott irodák tavaly is kiemelkedő szezont zártak, az idén is jó idénnyel számolnak - írta a Világgazdaság. Magyarországon kb. 350 ezer ember jár évente legalább egyszer síelni.

A magyarok a recesszió idején sem mondanak le a síelésről, legfeljebb kompromisszumokra hajlandók. Az utazók rövidebb időre mennek vagy olcsóbb szállást választanak, de a sípályák minőségéről nem mondanak le - írta a lap hétfői számában.

Továbbra is Ausztria és Szlovákia a legkedveltebb síterep. A hazai pályák többségénél is elkezdődött a szezon, az üzemeltetők az elmúlt években milliárdos összeget költöttek fejlesztésre.

Magyarországon ma nagyjából 300-350 ezer olyan síelő van, aki évente legalább egyszer vagy kétszer elmegy síelni, s ezt a gazdasági körülmények alakulásától függetlenül megteszi - magyarázta a szakember a lapnak a síturizmus sajátosságát.

A lap által megkérdezett utazási irodák között volt olyan, amelynél tavaly ugyan éreztek némi visszaesést a síutak foglalásánál, azonban az idén a tavalyit jóval meghaladó előfoglalást vettek fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK