Kifizeti a villanyszámlát az Aranybika szálloda

Vágólapra másolva!
Pénteken kifizeti a mintegy 30 milliós áramszámlát a debreceni Aranybika szállót működtető Cívis Hotels Zrt. - közölte Hupuczi László, a cég vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve: a jelenlegi körülmények között a megoldást csak a társaság és azon belül a hotel értékesítésében látja.
Vágólapra másolva!

A szállodában, amelyben a tartozás miatt kikapcsolták az áramot, csütörtökön gyertyák világítottak, a folyosók sötétbe borultak, a terek kihaltak voltak - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

A vezérigazgató utalt arra: az 1990-es évek elején a munkavállalói részvényesi program keretében a korábbi vendéglátóipari vállalat menedzsmentje és dolgozói által privatizált cég már a múlt év novemberében csődvédelmet kért, s azóta tárgyalnak magyar származású, külföldön élő befektetőkkel az értékesítésről.

Közlése szerint 2006 óta folyamatosan csökken a szállóvendégek száma az Aranybikában. A turisztikai-vendéglátóipari ágazatot jelentős mértékben sújtó gazdasági válság hatásai mellett a szálláshelyek debreceni túlkínálata is hozzájárult a patinás hírű szálló hanyatlásához - vélekedett Hupuczi László.

A szakember, aki 22 éve elnök-vezérigazgatója a Cívis Hotels Zrt.-nek, megerősítette: előrehaladott tárgyalásokat folytat magyar származású külföldi befektetőkkel a cég eladásáról és további működtetéséről. Mindezek eredményeként február első felében létrejöhet a megállapodás a leendő tulajdonosokkal - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy szállóvendégeiket az Aranybikából a másik debreceni szállodájukba költöztették át.

A Cívis Hotels Zrt. Debrecenen kívül Hajdúszoboszlón, Gyulán és Tiszaújvárosban működtet szállodát, s több száz dolgozót foglalkoztat.