A lift is rossz a Burdzs Kalifában

Vágólapra másolva!
A lift hibája miatt nem lehet felmenni a világ legmagasabb épületében kialakított kilátóba - derült ki kedden szemtanúk és egy dubai illetékes közléséből.
Vágólapra másolva!

A kilátószintet alig egy hónappal a Burdzs Kalifa nagyszabású megnyitója után, vasárnap kellett lezárni. A toronyház üzemeltetője közleményében az érdeklődők rohamával és bizonyos energetikai problémákkal magyarázta a fiaskót.

Az AP hírügynökség azonban olyan szemtanúkkal beszélt, akik elmondták, hogy vasárnap este a toronyház egyik liftje felől hangos dörrenést hallottak, majd jókora porfelhő szállt ki a liftaknából. Elbeszélésük szerint kisvártatva mentőcsapat érkezett a helyszínre, és ők segítették ki a két emelet között fennakadt liftből a bennragadt embereket.

Forrás: AFP

A dubai polgári védelmi hivatal szóvivője, Abu Naszir kedden megerősítette, hogy valóban technikai hiba történt, és 15 embert mentettek ki a felvonóból.

A 828 méter magas épület tetejére alig egy percig tartó liftezéssel száguldhatnak fel a látogatók. Mivel a kilátó volt az épület egyetlen látogatható része, a Burdzs Kalifa egyelőre nem fogad turistákat. Az üzemeltetők még nem közölték, mikor nyitják meg újra a látogatói teraszt.