Áprilisig zárva marad a Machu Picchu

Vágólapra másolva!
A perui hatóságok április 1-jén tervezik újra megnyitni Machu Picchu inka romvárost - jelentette be helyi idő szerint kedden Martin Perez idegenforgalmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Az ország fő turisztikai nevezetessége a múlt hét óta nem látogatható, mert az özönvízszerű esőzések elmosták az oda vezető utakat. A turisták 90 százaléka által használt vasútvonal több ponton megrongálódott a 15 éve legsúlyosabb esőzések okozta sárlavinák és földcsuszamlások következtében. A romvárosban rekedt több mint 3500 turistát légihíd segítségével mentették ki.

Forrás: [origo]

A hatóságok a múlt héten leállították a 2500 méter magasságban épült XV. századi citadellához vezető helikopterjáratokat és biztonsági okokból lezárták az "inka utat", amellyel a látványosság négy napi gyaloglással megközelíthető.

Perez szerint a Vilcanota folyón, amelynek áradása a vasútvonalat megrongálta, visszatérőben van a normális vízszint. Az átlagosan napi 2200 látogatót fogadó Machu Picchunak köszönhetően Cuzco térsége Peru legfontosabb idegenforgalmi bevételét jelenti.