Eurót égetett a felvonón rekedt snowboardos

Vágólapra másolva!
Hat óráig egy síliften rekedt egy német snowboardos az ausztriai Hochzillertall síterepen. A fiatalember bankjegyeket égetett el, hogy felhívja magáéra a figyelmet, ez mentette meg az életét.
Vágólapra másolva!

A 22 éves müncheni Dominik Podolsky az utolsó pillanatban próbált meg lejutni a hegyről az egyik sílifttel múlt szombaton, de a pályakezelők délután 4 óra után nem sokkal leállították a felvonót, mivel a felfelé irányba már senki nem szállt fel rá - írja az ABC News.

Podolskyval egy olyan szakaszon állt le a lift, ahol a székek 10 méteres magasságban voltak, a hőmérséklet pedig mínusz 18 fok volt. A fiatalember elfelejtette magához venni a mobiltelefonját, így nem hívhatott segítséget, a segélykiáltásokat pedig senki nem halotta a közben működésbe lépő hótaposó gépek zajától. Arra gondoltam, hogy leugrom, de akkor nyilvánvalóan mindkét lábam eltörik és nagy valószínűséggel megfagyok - mondta később a snowboardos újságíróknak.

Az idő múlásával a hőmérséklet egyre csökkent, mikor Podplskynak mentő ötlete támadt. Először papír zsebkendőket, névjegykártyákat, éttermi számlákat, majd végül bankjegyeket kezdett égetni, hogy felhívja magára a pályamunkások figyelmét. Már 80-100 eurót elégetett, s épp az utolsó 20 eurós bankjegy következett, amikor az egyik hótaposógép pilótája felfigyelt a jelzésre és értesítette a hegyi mentőket.

Podolsky egy órával később mentették ki, s kihűlési tünetekkel kórházba szállították, ahonnan még aznap távozott. A liftkezelő társaság közölte, hogy az ellenőrzés kizárólag a felfelé menő székekre vonatkozik és Podolsky nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta a felső állomáson látható tiltó jelzéseket.