A hangárban ébredt a repülőn felejtett utas

Vágólapra másolva!
Amikor Kris Lines felébredt legutóbbi repülős utazását követően az Air Canada egyik járatán, üres, lesötétített repülőgépben találta magát egy hatalmas hangárban. Az utaskísérők nem vették észre. Kárpótlást kapott.
Vágólapra másolva!

A brit jogászprofesszor nem egészen így tervezte megérkezését Vancouver nemzetközi repülőterére, de miután nagyobb mennyiségű Coca-colát fogyasztott a London-Calgary járaton, úgy vélte, hogy a Vancouverig tartó 90 percben egy kicsit lehunyhatja a szemét. Később azt mondta az őt kérdező újságíróknak, nem gondolta volna, hogy ébresztőórával kellett volna felébresztetnie magát a repülés végén, mivel ezt senki nem tette meg neki - írja az ABC News.

Lines egy CRJ100-as típusú gép hátsó részében ült. A gép regionális járat és az Air Canad Jazz nevű légitársaság üzemelteti. A gép helyi idő szerint délután 6.30-kor szállt le Vancouverben, s mivel ez volt az aznapi utolsó repülése, a fedélzetet kiürítették, a gépet pedig egy hangárba tolták.

A brit utas eközben békésen aludt a hátsó sorban, az utaskísérők viszont ezt nem vették észre. 90 perc múlva arra ébredt, hogy egy műszaki karbantartó rázza a vállát. Legalább annyira meg volt lepődve, hogy ott talál, mint én. Azt mondta, maradjak, ameddig csak akarok, a gép már másfél órája leszállt - mondta Lines a Globe and Mail című vancouveri újságnak.

A légitársaság nem kommentálta hivatalosan az esetet, de Lines kapott egy e-mailt az Air Canad jazztől, amelyben leírták, hogy az utaskísérők azért nem nézték át tüzetesebben a gépet, mert kerekesszékes utasoknak segítettek lejutni a fedélzetről. A légitársaság az e-mailben 20 százalékos árengedményt kínált fel Lines-nak a következő repülésére az Air canadával - írja az Abc News.