Folytatják a keresést a Himaláján eltűnt magyar hegymászó után. Várkonyi Lászlót öt serpa és egy kínai hegymászó csapat keresi - tudta meg a Független Hírügynökség Hajnal Ágnestől, az expedíció kapcsolattartójától. A jégomlást zúzódásokkal megúszó Klein Dávid továbbra is 6400 méteren van, az előretolt alaptáborban. Ő várhatóan csütörtökön tud elindulni a hegyről.

Hajnal Ágnes, az expedíció kommunikációs vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy Várkonyi Lászlót serpák és egy kínai hegymászócsapat tagjai keresik a Mount Everesten. Szemtanúk szerint a magyar hegymászó egy jégkürtőbe esett. Ha a kürtő fölött megállt és összetömörödött a jég és Várkonyi László egy légbuborékba került, akkor még lehet remény arra, hogy a mentőcsapatok élve találnak rá - mondta Hajnal, de hozzá tette, hogy nem kíván találgatni.

A két magyar hegymászót hétfő délután sodorta el lavina a Himaláján, Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid pedig megsérült. Az alpinisták arra készültek, hogy oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát, először a magyar hegymászás történetében. Klein Dávid első beszámolója a balesetről kedd délután került fel az expedíció honlapjára. Ebben azt írja, hogy éppen az előretolt alaptábor felé tartottak, amikor félúton, viszonylag könnyű terepen jégomlás történt. Klein Dávidot a jég ledobta egy függőleges jégfalra, amin lógva állt meg, a rögzített kötélen. Abban reménykedett, hogy mögötte lévő társát elkerülte a lavina. Később tudta meg, hogy Várkonyi László eltűnt.

A két hegymászó március 27-én indult meghódítani a Föld legmagasabb pontját, a Mount Everest 8850 méter magasan lévő csúcsát. A tervek szerint 60 napot töltöttek volna a hegyen, és május 21-én értek volna haza.