Az Expedia a zöldekkel van

Vágólapra másolva!
Komplett microsite-tal segíti a jövőben a környezettudatos turistákat az egyik legnagyobb online utazási iroda. Az Expedia oldalán nagy terjedelemben olvashatnak az utazók például a környezetterhelés csökkentéséről, a zöld utazás előnyeiről és közel 1700 zöld szálloda ajánlataiból válogathatnak. Kiderül, hogy nem csak ötcsillagos hotel lehet környezetbarát, és hogy lelkiismeret furdalás nélkül is repülhetünk.
Vágólapra másolva!

Az Expedia szerint a turisták egyik legdinamikusabban növekvő és legszenvedélyesebb csoportja a környezettudatos utazóké. Eltökéltek, következetesek és nem alkusznak. Fogékonyak az újabb zöld tippekre, figyelemmel kísérik a környezettudatos utazási lehetőségeket és igényük van a legjobb zöld szálláshelyek ajánlataira. Az Expedia tulajdonképpen ezeket az igényeket igyekszik kielégíteni.

A föld napja alkalmából üzembe helyezett microsite-on bemutatkozó 1700 szálloda szolgáltatásait tekintve részben, vagy teljes egészben környezetbarát. Mivel nincs összefüggés a szállodák színvonala és a környezetbarát üzemeltetés között, egyértelműen fény derül arra a tévhitre, hogy csak magas kategóriájú szálláshelyek rendelkezhetnek zöld tanúsítvánnyal. Az Expedia listáján ugyanis számos középkategóriás, két- és háromcsillagosnak minősített szálloda ajánlatait is bemutatja. Adatbázisukban a legtöbb ilyen jellegű szálláshelyet Európán belül Hollandiában és Dániában találjuk, míg az ázsiai kontinensen Indiában és Thaiföldön.

Forrás: Expedia

Lelkiismeret furdalás nélkül ülhetnek a repülőre azok az ökoturisták akik repjegyük mellé kisebb-nagyobb összeg befizetésével kiváltják, illetve ellensúlyozzák az általuk termelt károsanyag romboló hatását. Az Expedia Terrapass nevű kártyájával hozzájárulnak a szélerőművek és más természetes energiaforrások létesítéséhez is. A Terrapass a tavalyi évben 12 ilyen jellegű projektet fejezett be, egyelőre csak az Egyesült Államok területén.

Az Expedia célja nem a megszállott zöld turisták kinevelése, sokkal inkább a tudatosság és a felelősség megerősítése. Az Expedia és a Terrapass együttműködése csak egy, a világ felfutóban lévő "carbon offset" üzletágának kiterjedt hálózatából.

Ami a környezetvédelmet illeti, az Expedia dolgozói is kiveszik a részüket, ha úgy tetszik, példát mutatnak. Az alkalmazottak saját kirendeltségükön, illetve annak közelében működő turisztikai vállalkozásoknál népszerűsítik a zöldturizmust. Megismertetik őket például az GSTC néven ismert (Global Sustainable Tourism Criteria) nemzetközi sztenderddel, amelyek segítségével a vállalkozásaik zöld minősítést kaphatnak.