Elkészítették a Duna hangtérképét

Vágólapra másolva!
Képzeletbeli Duna menti utazásra hívja az érdeklődőket a kölkedi Fehér Gólya Múzeum hétfőtől egy hangtérkép segítségével, melyet Annea Lockwood neves amerikai zeneszerző készít az intézményben.
Vágólapra másolva!

A 71 éves, új-zélandi születésű művész csütörtökön és pénteken készíti el installációját a baranyai múzeumban, annek hanganyagát 2002 és 2004 között rögzítette a Duna mentén nyolc országban tett látogatása során.

A koncertmuzsikában, installációk, performanszok alkotásában egyaránt elismert Annea Lockwood gyakran választja művei alapjául a természet hangjait. A folyót végigjárva felvette a hullámverést, az uszályok összeverődését, számos madár énekét, emberek beszélgetését, parti települések zaját, s egyebek mellett rövid interjút készített olyanokkal, akiknek munkája a Dunához kapcsolódik.

Az installációt hallgatva úgy érezhetjük, mintha hozzá hasonlóan végigutaznánk a folyón annak forrásától a torkolatáig - jegyezte meg Buchert Eszter a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóhelyettese.

A képzeletbeli utazást egy éven keresztül egy speciális Duna-térkép teszi lehetővé a múzeum vendégei számára. Az érdeklődők a térkép egyes részeit, pontjait megérintve játszhatják le Annea Lockwood felvételeit, s annyit hallgathatnak meg belőlük, amennyihez kedvük, idejük van.