Budapest a Lonely Planet Top 10-es listáján

Vágólapra másolva!
A Lonely Planet Europe 2010-es kiadásában Budapest is felkerült a 10 ajánlott város közé. A nyári 'Grand Tour' London, Párizs, Barcelona, Roma, Bécs, Berlin, Dubrovnik, Athén és Isztambul mellett Budapestre csábítja az olvasót.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb útikönyvkiadó Budapest közelségére, mozgalmas kávéházi életére, az új és a régi épületek és emlékeke különleges együttesére, a Budai Várra és az egyedülálló termálfürdőkre irányítva a figyelmet.

A Budapesti Turisztikai Hivatal (BTH) BudapeStudy programjában budapesti szállodák és más szolgáltató partnerekkel együttműködve egész évben folyamatosan vendégül lát külföldi újságírókat, útikönyvírókat, forgatócsoportokat. Az általában 2-3 napos személyre szabott tanulmányút során a médiumok képviselőit folyamatosan tájékoztatja a legfrissebb budapesti újdonságokról, az újságírók pedig személyes véleményük és élményeiken keresztül mutatják be Budapestet a nagyközönségnek. Ezek a megjelenések a hirdetéseknél jóval hatékonyabbak, megragadják, közvetlen utazásra ösztönzik az olvasót, az útikönyvek pedig az itt tartózkodásuk során kalauzolják el a turistát a legizgalmasabb helyszínekre.

A BTH legutóbbi kutatása szerint az utazás során használt információforrások közül az útikönyvek szerepe a legjelentősebb, ezt követik még kiemelkedő számban az információs irodák, majd a térképek.