Az összes szállás elkelt Zamárdiban a Balaton Soundra

Zamárdi megtelt a csütörtöktől induló, négynapos Balaton Sound Fesztivál idejére. Négy nap alatt közel 100 ezer vendéget várnak a rendezvényre.

A tavalyi Balaton Sound után sokáig tartotta a telítettségét a település, így a válság ellenére a korábbi éveknél is nagyobb vendégforgalmat bonyolított. A fellendülő turizmus nem feltétlenül a Soundnak köszönhető, de az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztiválnak nagy szerepe van abban, hogy Zamárdi egyre ismertebbé válik - mondta Csákovics Gyula polgármester
A négy nap alatt tavaly 94 ezer vendéget fogadó rendezvény nemcsak Zamárdié, hanem az egész Balatoné - mondta a polgármester, utalva arra, hogy a sztárok és a vendégek egy része Siófok, Balatonföldvár és Balatonfüred minőségi szálláshelyeiről érkezik. Tavaly a településnek - az idegenforgalmi adóhoz (ifa) járó állami támogatással együtt - 36 millió forintos közvetlen bevétele származott a Balaton Soundból, amelyen felül közvetett haszonnak számít az is, hogy a település szolgáltatói nagyobb bevételekre tehettek szert. A polgármester abban reménykedik, hogy idén a fesztivál némileg megnövelt kempingterülete és belépőinek száma segít abban, hogy az ifa állami támogatásának csökkenése ellenére is a tavalyihoz hasonló bevételre tegyen szert az önkormányzat.

Csákovics Gyula beszélt arról is, hogy bár mindig akadnak elégedetlenkedők, a település lakossága és nyaralóinak többsége kifejezetten toleránsan áll a rendezvényhez, tudomásul véve a pár napig tartó nagy tömeget, hangos programokat és közlekedési nehézségeket.

Zamárdi a korábbi évekhez képest a parkolók számának növelésével készül az idei rendezvényre. Nagyobb figyelmet fognak fordítani az utcák és a közterületek tisztaságára, továbbá - a szervezőkkel együttműködve - arra, hogy a hangfalak megfelelő beállításával és szigetelő felépítményekkel az eddigieknél is kevésbé zavarják a lakosságot és az üdülőket a koncert-programok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK