Utasoktól lopott az Air France egyik utaskísérője

Vágólapra másolva!
A francia hatóságok letartóztatták az Air France francia légitársaság egyik utaskísérőjét, aki több tízezer euró értékben lopta meg a business osztályon utazó embereket - közölték kedden francia tisztségviselők. A 47 éves nő főleg a Párizsból a Távol-Keletre tartó hosszú távú járatokon zsebelte ki az alvó utasokat.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrséget januárban értesítették a lopásokról, miután egy Párizsból Tokióba tartó járaton öt utas is jelezte, hogy ellopták a náluk lévő pénzt, összesen négyezer euró értékben. A 47 éves nő azonban nem csak készpénzre hajtott: érkeztek panaszok hitelkártyák, antik órák, csekkfüzetek és ékszerek eltűnéséről is.

Egy, a nyomozáshoz közel álló ember a Daily Mail című brit lapnak elmondta: az utaskísérő tudta, hogy az utasok többsége el fog aludni, miután egy nagyot ettek, és sok alkoholt fogyasztottak. Ezt az alkalmat használta ki arra, hogy átvizsgálja a business osztály tehetős utasainak táskáit, amelyekből elemelt minden értékesnek tűnő tárgyat.

A jogi okokból csak Lucie R. néven azonosított nőt múlt pénteken tartóztatta le a francia rendőrség, amikor Tokióból megérkezett a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre. Az ellene talált bizonyítékok hatására az utaskísérő 26 különböző lopást vallott be. Az üggyel foglalkozó nyomozók elmondása szerint azonban ennél "kétségtelenül több lopás történt" - írta a Daily Mail.

Az Air France nem volt hajlandó kommentálni az esetet az AFP francia hírügynökségnek.

A nőt akár tíz évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.