Szavazzon az ország hét természeti csodájára!

Csillagtúra, Szalajka-völgy
Vágólapra másolva!
Az idei túraszezonra az [origo] egy újdonsággal készül Csillagtúra néven, amely az ország legszebb természeti látnivalóit mutatja be. A játék keretében világ hét csodájához hasonlóan olvasóink dönthetik el, hogy melyek a legszebb természeti látnivalóink.
Vágólapra másolva!

A Csillagtúra nevű játék a későbbiekben tovább folytatódik majd hét olyan különlegességgel, amelyet ember tervezett és hozott létre hazánkban, ezt követően pedig kulturális örökségünk, értékeink közül választhatják ki a legkiemelkedőbbeket.

Mire lehet szavazni?

Természeti csodának minősülhet egy barlang, egy tó, egy erdő, egy mező, vagy egy domboldal, egy látkép, körülbelül egy akkora terület, amelyet egy ember egy helyben állva belát. Lehet országszerte híres, és látogatott, de lehet apró, eldugott még fel nem fedezett terület. Indulásnak a szerkesztőségünk jelöl 14 ilyen természeti csodát, ezek közül is választhatnak olvasóink. A jelöltjeink a következők:

Így jelölhet helyszínt

Ezekről a helyekről a Csillagtúra oldalain fotógalériát és rövid ismertető cikket is olvashatnak, amelyek a címlapon folyamatosan váltják egymást. A szerkesztőségi jelöléseken túl olvasóinktól is várjuk azokat a természeti látnivalókat, amelyeket valamilyen okból szépnek, különlegesnek találnak. Bárki jelölheti kedvenc vidékét, a falu melletti domboldalt, kedvenc kirándulóhelyét stb. Várjuk a lelkes lokálpatrióták, kirándulók, túrázók, családosok és kényelmes belföldi turisták javaslatait. A jelöléseket az [email protected] címre kérjük elküldeni úgy, hogy a tárgyban a Csillagtúra szó mellett a hely nevét is adják meg. Az e-mailben a jelölő nevét is kérjük megjeleníteni. A jelöléshez lehetőség szerint fotót is mellékeljenek!

A jelölési szakasz 2010. november 30-ig tart, mikor ez lezárul, 14 olvasói jelöltet válogat ki a szerkesztőség a 14 szerkesztőségi jelölt mellé, ügyelve arra, hogy az egyes országrészekből egyenlő számú induló legyen. Ezt követően az olvasók szavazzák meg a hét legszebbet, legkülönlegesebbet két újabb körben. Minden szavazás lezárásánál új tartalmakkal jelentkezik az oldal.

Az utolsó fordulóban, ahol a felhasználók megválasztják a hét győztest, ezek helyszínére forgatóstábot küldünk, akik videós anyagot készítenek a helyszínekről, és interjúkat az ott élő emberekkel.