Utazás Pucériába - naturista nyaralások világszerte

Vágólapra másolva!
A légitársaságok csomagdíjainak emeléséről szóló hírek között olvasni akár tízezer forintot meghaladó díjról is. A turistáknak egyre inkább szempont az ár, de legalább is a nyaralás költségeinek hatékony csökkentése. A kevesebb ruha, kevesebb csomag ötletén sokak fejében felvillan egy merőben más vakáció lehetősége. A naturista nyaralás új élményeket, felszabadultabb pihenést és a repülőgépek kisebb összsúlyának köszönhetően, egy környezettudatosabb kikapcsolódást ígér.  
Vágólapra másolva!

A ruha alatt mindig meztelenek vagyunk

A ruha nélküli nyaralás nemcsak nudista strandokról szól. Szelíd és kalandosabb formái közül bőven lehet válogatni, még családosoknak is. A naturisták életmódként hirdetik meggyőződésüket. Szorosabb viszonyra törekednek a természettel, de nézeteikkel kapcsolatban elutasítanak minden pornográf belemagyarázást.

Tekintettel a kiskorúakra, a hagyományos naturista nyaralásokon nem engedélyezik a részvételt például azon jelentkezők számára, akik a genitáliák környékén viselnek piercinget. Ettől függetlenül a tetoválással, vagy egyedi fazonra nyírt szeméremszőrzettel rendelkezők minden további nélkül csatlakozhatnak.

Forrás: [origo]

A naturista szervezetek írott és íratlan szabálya a szexmentesség. Erre főleg a család-orientált klubok, illetve strandok nagyon kényesek. A naturizmussal gyakran összekevert felnőtt vakációk kalandosabb formája, az úgynevezett "Clothes optional trips". Ezeken a nyaralásokon, kirándulásokon a ruha nem kötelező az adott szállodában, vagy az adott hajótársaság fedélzetén. Napközben erotikus programok, társasjátékok, este pedig kosztümös fantázia bálok és párcserélős swinger-estek szórakoztatják az utasokat. Ezeknek nincs köze a naturistákhoz. Akik érdeklődnek az ilyen jellegű vakációk után, keressék az "Au Nature" jelzéssel ellátott szállodákat.

Majd a szabadság érzése felruház: Programok és tengerpartok csak ruha nélkül

A Skyscanner kedvezményes és olcsó járatok kereső portálja szerint a foglalások csupán 2 százalékénál nem igénylik a feladott poggyász, és az azzal járó díjfizetés kellemetlenségeit. Ezért gondoltak egyet és összeállítottak egy listát a világ legfelkapottabb nudista úti céljairól, azok számára, akik 23 kilós bőrönd helyett csak néhány lenge ruhát, és egy szatyornyi napozókrémet vinnének magukkal.

Costa Natura, nudista falu, Spanyolország

Forrás: [origo]

Malagától 60 Gibraltártól, 40 kilométerre a világ első naturista falujában sokszázezren nyaralnak a teraszos apartmanokban. A település nem tipikus apartman tömbökből, hanem különálló villaszerű nyaralóházakból áll. A naturisták könyvtárat, sport-és teniszpályát, jógatermet, medencét, pool bárt is találnak, de kipróbálhatják a petanque-ot, ha éppen kedvük tartja. Costa Naturán egyedül az éttermekben várják el az alkalomhoz illő viseletet. Kisebb garzonok már 20-30 eurótól bérelhetők.

Okoyamai meztelen fesztivál, Japán

Forrás: AFP

A Hadaka Matsuri, vagyis a pucér fesztivál korábban csak néhány ezer ruháiból és önmagából kivetkőzött helyi férfi szórakozása volt, ma már a leghidegebb hónapban szervezett eseményen turisták is csatlakoznak a tömeghez. Tradicionálisan fundoshi-ban, vagyis ágyékkötőben vesznek részt az urak, és mindezt a "jó ember" miatt teszik. A helyiek hite szerint, aki megtalálja a teljesen pucér, tökéletesre borotvált résztvevőt a tömegben, és sikerült megérintenie, azt egész évben jószerencse kíséri. A résztvevők elszántságát fokozza, hogy az esemény ideje alatt fa vödrökből jeges vizet locsolnak a tolongó tömegre.

Meztelen hegyikerékpározás a Harz-hegységben, Németország

A földtörténeti karbon időszakában keletkezett Variszkuszi-hegységrendszer maradványain ma ruha nélkül (is) túráznak. A németországi Harz hegységben a kirándulók átadhatják magunkat a tiszta természetnek és természetességnek. Itt nyitották meg a világ első hivatalos, nudisták számára kialakított túraútvonalat. 18 kilométeren keresztül bandukolhatnak az érdeklődők. A közeli Szász-Svájcban pucér sziklamászás is indul.

Meztelen vitorlázás, Horvátország

Elérhető távolságokon belül gondolkodóknak Horvátország, mint a világ top vitorlázó helyeinek egyike számtalan üdülőhelyen kínál naturista programokat, köztük a meztelen vitorlázást. A 75 láb hosszú jachtokon több társaság is összejöhet, de párok is bérelhetnek kisebb hajókat. 10-15 napos hajóutak kapitánnyal és búvárfelszereléssel 800-1300 eurós áron foglalhatók. A nagyobb hajók egyszerre 32 személy számára nyújtanak kalandos napokat. Népszerű útvonal a trogiri indulással, a Makarska Riviera - Korcula - Cavtat - Kotor, Montenegró- Molunat - Dubrovnik - Slano - Mljet - Lastovo - Vis - Bisevo - Hvar - Stari Grad - Bol - Split - Trogir szakasz. Akik nyugisabb kikapcsolódásra vágynak, a horvát partok mentén legalább 30 nudista strand közül választhatnak.

Csupasz búvárkodás, Fidzsi-szigetek

Forrás: [origo]

Nem az átlagos kategóriába tartozik az új-zélandi partoktól 2000 kilométerre északra fekvő fidzsi-szigeteki nyaralás. Az itt eltöltött napok általában az ausztrál és japán turisták kiváltsága, főleg azért mert ezen a két országon kívül más lakott terület igen messze esik. A Buff Divers iroda a Bahamák, Belize, illetve Turks és Caicos szigetén kívül Fidzsin vezet csupasz merüléseket. A turisták ruha nélkül csak palackkal és/vagy snorkel pipával buknak a türkiz víz alá, hogy életük egyik legörömtelibb és legfelszabadultabb vakációját élvezzék. A tapasztalatok szerint általában a középkorúak, vagyis a 35 fölöttiek érdeklődnek a meztelen búvárkodás iránt.

Sízés meztelenül Obertauern sífutópályáin, Ausztria

Forrás: [origo]

A leghíresebb pucér síverseny a coloradói Crested Butte-nél szervezik, de néhány éve az ausztriai Obertauernben is van lehetőség ruha nélkül síelni. Itt cross country pályán suhanhatnak a meleg sínadrágjaiktól megvált turisták, egy elzárt völgyben körülbelül 1700 méteres magasságban.

Elérhető közelségben található még La Jenny naturista golfpályája, Franciaországban, de a kanadai Nanaimo városában is találunk nudi szolgáltatót. Ebben a nyugati parti mesés kisvárosban a pucér bungee jumping hódít egy ideje.

Sz.K.