Sárkányszörffel kelne át a La Manche csatornán Richard Branson

Vágólapra másolva!
Sárkányszörffel akart átkelni a La Manche csatornán kedden Richard Branson, a kalandkeresőként ismert milliárdos angol üzletember, de a rossz időjárás miatt kénytelen volt elhalasztani kísérletét.
Vágólapra másolva!

Branson hatvanadik születésnapját szeretné megünnepelni a különös kalanddal, amelyben gyerekei - Holly és Sam -, valamint unokaöccsei is részt vesznek.

A Virgin cégbirodalom mögött álló vállalkozó szóvivője elmondta, hogy a rossz idő ugyan közbeszólt, ám Branson szerdán újra megpróbálkozik a vakmerő küldetéssel. A sárkányszörf (kite szörf) az egyik kedvenc sportom, szeretem a vele járó hihetetlen adrenalin-löketet - írta korábban internetes oldalán az üzletember.

Branson a tervek szerint a dél-angliai Dungeness partjairól indul, és a franciaországi Boulogne-ban ér célba, ahol grillpartyval ünnepel. Azt azért megjegyezte, hogy szörffel átkelni a Csatornán bizonyára nem lesz olyan "melengető", mint a Karib-tengeren űzni ezt a sportot.

A hajózási és repülési rekordjairól is ismertté vált dúsgazdag üzletember 1986-ban két órával megjavította az Atlanti-óceán vitorláshajóval való átszelésének idejét, majd a rá következő évben Per Linstrand társaságában elsőként repülte át hőlégballonnal az óceánt.