Néhány napig látogatható Hendrix londoni lakása

Vágólapra másolva!
Augusztus 25-én a London belvárosában található Handel House múzeumban Jimi Hendrix londoni életét, zenéjét és örökségét bemutató kiállítás nyílik. A gitárlegenda ma irodaként üzemelő gitárlegenda egykori lakása is látogatható lesz, ahol kéziratok és emléktárgyak mellett Hendrix narancssárga plüss zakója is megcsodálható, de csak 12 napig.
Vágólapra másolva!

A "Hendrix Nagy-Britanniában" című kiállítás a zenész 1970. szeptember 18-án bekövetkezett halálának 40. évfordulója alkalmából rendezik. A kiállítás, Angliában eddig ritkán, vagy egyáltalán nem kiállított tárgyakat, illetve olyan képeket, filmfelvételeket és zenei klipeket mutat be, amelyek segítségével nyomon követhető Hendrix hírnévhez vezető útja, zeneszerzői munkássága. A látogatók többek között láthatják kéziratait, narancssárga bársonyzakóját és western kalapját, kézzel körmölt jegyzeteit és megtekinthetnek egyéb angliai koncertekről maradt emléktárgyakat is.

Forrás: AFP

Hendrix 1968-ban barátnőjével, Kathy Etchinghammel a londoni Mayfair negyedbe költözött, a Brook Street 23. alatti épület legfelső emeletére. Közel egy évig ez a lakás szolgált otthonául, míg a város különböző pontjain koncertezett.

Érdekesség, hogy a 25. szám alatti szomszédos házban élt és dolgozott 36 éven át George Frideric Handel zeneszerző. Legismertebb műveit, köztük a Messiást is ebben a házban szerezte, és itt is halt meg 1759-ben.

Forrás: AFP

Hendrix volt lakása ma tulajdonképpen a Handel House Museum irodájaként üzemel. Halálának évfordulója alkalmából, szeptemberben 12 napra a látogatók előtt is megnyílik a lakás ajtaja. A múzeum dolgozói irodai bútoraikkal együtt ideiglenesen kiköltöznek, hogy a látogatók körbejárhassák azokat a szobákat, amelyekben Hendrix életének egyik legtermékenyebb időszakában élt, írt, zenélt és fogadta kortársait.

Forrás: AFP

A "Hendrix Nagy-Britanniában" kiállítás augusztus 25-étől november 7-ig, a Brook Street 23 szám alatti lakás pedig szeptember 15. és 26. között lesz látogatható. Jegyek 9-15 fontos áron válthatók.