A fonyódi a legtisztább balatoni vasútállomás

Vágólapra másolva!
A fonyódi állomásfőnökség nyerte a MÁV Zrt. által, több évtizednyi szünet után a Balaton körül ismét meghirdetett tisztasági és virágosítási versenyt, amelynek a díjátadó ünnepségen elhangzottak szerint a növekvő számú utazóközönség és a település is nyertese.
Vágólapra másolva!

A verseny a nyolc balatoni állomásfőnökség 70 állomása és megállóhelye között zajlott. Ennek során a rend, a tisztaság, és a virágosítás mellett a zsűri értékelte a nyári hónapokban történt fejlődést, az utasbarát kiszolgálást és az információs felületek karbantartását is.

Hídvégi József, Fonyód polgármestere emlékeztetett arra, hogy a 900 éves település életében a legnagyobb fejlődést a vasút hozta egykor. A kisváros területének ma kétharmada üdülőövezet, és az idegenforgalma szempontjából különösen fontos, milyen állomásra érkeznek a turisták.

Mateczné Németh Ágens, a MÁV-Start Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az MTI-nek arról számolt be, hogy a gazdasági válság, valamint az árvízzel sújtott terülteken tapasztalható csökkenő utazási kedv ellenére 8 százalékkal növekedett az utasforgalom júniusban és júliusban a Balaton körül, az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.