Csak szőke nők dolgoznak majd egy maldív-szigeteki szállodában

Vágólapra másolva!
Egy litvániai befektető cég olyan szálloda építését tervezi a Maldív-szigeteken, ahol csak és kizárólag szőke, női alkalmazottak dolgoznak majd. Az ötlet heves ellenállásba ütközött és a helyi törvények alapján is nehéz dolga lesz a beruházónak.
Vágólapra másolva!

Az litván Olialia cég azt tervezi, hogy kizárólag szőke női alkalmazottakat foglalkoztat majd egy épülő szállodában, a Maldív-szigeteken. A szálloda vendégeit közvetlen charterjáratok szállítják majd a szigetre, s a gépeken szintén kizárólag szőke utaskísérők teljesítenek majd szolgálatot - írja a BBC.

A céget szintén szőke hölgyek vezetik és több üzletágban is tevékenykedik az élelmiszer értékesítéstől kezdve a limuzin-kölcsönzésig, de például rendezvényszervezést is kínálnak előkelő litván éjszakai klubokban.

A cég ügyvezető igazgatónője azt mondta a BBC-nek, hogy a társaság szeretné megdönteni a buta szőke nők sztereotípiáját. Alkalmazottaink mindegyike rendelkezik legalább egy diplomával és egytől-egyig okos nők és történetesen szőkék - mondta a cégvezető.

Forrás: AFP

Ha minden a tervek szerint alakul a "Szőkék szigete" nevű szálloda 2015-ben nyithatja meg kapuit. A terv bejelentését heves kritikák érték, többen rasszistának tartják az elképzelést. Nehezíti a beruházás megvalósítását, hogy a maldív törvények szerint a szigeteken épülő szállodákban a személyzet legalább 50 százalékát a helyi lakosok közül kell szerződtetni. Az egyik kritikus szerint ez sem lehet akadály, a maldív hölgyek kék kontaktlencsét és szőke parókát kapnak majd a tulajdonosoktól.