A külföldi turistákat nem riasztja el a vörösiszap

Vágólapra másolva!
A vörösiszap-katasztrófa nem veszélyezteti a turisztikai fogadóterületeket és a külföldi turisták egyelőre nem mondták le nagyobb számban magyarországi utazásaikat.  
Vágólapra másolva!

Magyarország vízkészlete és ivóvíz ellátása továbbra sincs veszélyben - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. közleményéből. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága arról tájékoztatta a magyarországi turizmusforgalomban érdekelt szolgáltatókat, intézményéket és az egyéni utazókat, hogy a vörösiszap-katasztrófa továbbra sem veszélyezteti semmilyen formában a magyarországi kiemelt turisztikai célterületeket.

A külföldi turisták által is kedvelt és kiemelten látogatott magyarországi turisztikai régiók - mint például Budapest, Balaton, a Balaton régióhoz tartozó Hévízi tó továbbá a nyugat-magyarországi és más gyógyhelyek - vízkészletei, illetve vízellátása nincsenek veszélyben, teljesen biztonságos a tartózkodás és a vízfogyasztás ezeken a területeken.

A Magyarországra irányuló utasforgalom akadálymentesen folyik, a vendégek fogadására a teljes turisztikai infrastruktúra - repülőterek, szálláshelyek és más turisztikai szolgáltatók - változatlanul rendelkezésre állnak. Az [origo] által megkérdezett beutaztatással foglalkozó utazási irodák szerint a külföldi turisták egyelőre nem mondják le nagy számban magyarországi utazásaikat.