Bűnösnek vallotta magát két rendbeli bűnös gondatlanságban kedden New Yorkban az az utaskísérő, aki valóságos nemzeti hőssé vált Amerikában, miután augusztus elején hangosbemondón trágár kifejezéseket használt, majd hét sörrel kiszánkázott a repülőgép mentőcsúszdáján, miután legalább egy utassal összeveszett.

A bíróság három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Steven Slatert. A JetBlue légitársaság 38 éves légiutas-kísérőjének a szabadsága fejében azonban részt kell vennie egy egyéves mentálhigiéniás kezelésen, valamint egy alkohol- és kábítószer-tanácsadáson is. Slatert emellett 10 ezer dolláros kártérítés kifizetésére kötelezték az őt szeptember elején elbocsátó JetBlue Airlinesnak.

Slater szokatlan távozásával a semmiből az országos ismertségbe, valóságos celebstátusba csusszant bele. A férfi a Pittsburgh-ből New Yorkba érkezett járaton összeveszett egy nővel, aki szerinte szándékosan fejbe vágta a táskájával, amikor azt a leszállás után segített levenni neki a csomagtartóból.

Slater magához ragadta a repülőgép hangosbemondójának mikrofonját, majd néhány keresetlen szó után a vészkijárathoz lépett, felfújta annak csúszdáját és sörrel a kezében kiszánkázott a Kennedy reptér betonjára.

Forrás: [origo]

Az alacsony sorból származó fiatalember indignált reakciója szimpátiaüzenetek áradatát indította el a közösségi portálokon, az esetről beszámoló híradások pedig slágerré váltak a videómegosztó oldalakon. Kampány indult annak érdekében, hogy meggyőzzék a légitársaságot: ne rúgja ki a bepöccent fiatalembert.

A többnyire a volt stewarddal rokonszenvező sajtójelentések arról csak elvétve számoltak be, hogy a repülőgép nagy erővel kicsapódó biztonsági csúszdája halálos balesetet is okozhatott volna.

A gép utasai között egyébként akadt olyan is, akinek tanúvallomása szerint Slater volt az, aki ok nélkül kezdte el sértegetni azt nőt, aki arra kérte, hogy segítsen levenni poggyászát a csomagtartóból.