Megkezdte próbaüzemét az első kínai intercity-metró

Vágólapra másolva!
Próbajáratokat indítottak Kína első földalatti intercity metróvonalán, amely a déli országrészben Guangdzsou és Fosan várost köti össze - tájékoztatott a helyi üzemeltető vállalat csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A 21 kilométeres távon 14 megálló van, tizenegy Fosanban, három Kuangtung tartomány székhelyén. A hivatalos átadásra november 3-án kerül sor, kilenc nappal az guangdzsoui Ázsiai játékok kezdete előtt. A próbajáratokra 60 ezer jegyet osztottak ki a helyi lakosság körében, hogy segítsék a teszt sikerét.

A Fosan-Guangdzsou táv megtétele busszal több mint egy óra és a buszjegy ára tíz jüan (290 forint), míg a földalattival félóra a menetidő és a jegy 6 jüanba (160 forint) kerül.

A 16. Ázsiai játékokra november 12. és 27. között kerül sor, s a rendezők szerint történelmének eddigi legnagyobbja lesz. Várhatóan több mint 300 ezren lesznek rá a helyszínen kíváncsiak; hárommillió jegy áll a nézők rendelkezésére.

A közelgő eseménynek otthont adó város Kína harmadik legnagyobb - több mint 10 milliós lélekszámú - városa. A rendelkezésre álló hetven sportlétesítmény 80 százaléka lesz elérhető a városi metróhálózat és az intercity metró révén.