Ismét kényszerleszállást hajtott végre egy Qantas-gép

Vágólapra másolva!
Hétfőn kényszerleszállást hajtott végre az ausztrál Qantas légitársaság egy gépe. A Boeing 747-es Sydneyből indult, de elektromos problémák miatt vissza kellett fordulnia a kiinduló repülőtérre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kényszerleszállást kellett végrehajtania az ausztrál Qantas légitársaság egyik gépének. Ezúttal egy Boeing 747-es került bajba elektronikus hiba miatt és tért vissza a sydneyi repülőtérre.

A repülőgép sikeresen landolt és az utasok közül senki sem sérült meg. A járat Sydneyből Argentínába tartott 199 utassal és 21 főnyi személyzettel a fedélzetén. Az utasok néhány órás késéssel egy másik gép fedélzetén indulhattak útnak Dél-Amerikába.

Forrás: AFP
Ezúttal egy Boeing 747-es került bajba

A Qantas légitársaság gépeit az utóbbi hetekben több baleset is érte: november 4-én egy Airbus A380-as szuperjumbo került bajba, miután a levegőben felrobbant az egyik hajtóműve. A gép Szingapúrban hajtott végre kényszerleszállást. Egy nappal később egy Boeing 747-es kényszerült útjának megszakítására szintén Szingapúrban, mivel a felszállás után hajtóműproblémákat észleltek a pilóták - írja a CNN.