Órákig ültek a sötét gépben a Ryanair csalódott utasai

Vágólapra másolva!
Négy órán keresztül ült egy sötét repülőgépen több mint száz dühös utas, akik nem voltak hajlandóak elhagyni a Ryanair gépét, így tiltakozva az ellen, hogy nem az eredetileg tervezett helyen szállt le a repülő. A sztrájkoló utasok többségében francia turisták voltak, akik Marokkóból utaztak volna a Párizs melletti Beauvais-ba, ám a járatuk végül a belgiumi Liege repülőterén landolt.
Vágólapra másolva!

Órákig nem hagyták el a gépet a Ryanair Marokkóból Párizsba tartó járatának utasai, miután a gép a francia főváros helyett a belgiumi Liege repülőterén szállt le. Miután kiderült, hogy nem a tervezett helyen szálltak le, az utasok tiltakozni kezdtek, majd úgy döntöttek, hogy nem hagyják el a kabint, amíg Beauvais-ba nem viszik őket. A gépről végül már a pilóták és a személyzet többi tagja is leszállt, lekapcsolva a gép elektronikáját, a mérges utasokhoz azonban felszálltak a liege-i reptér hatóságainak illetékesei, hogy megpróbálják jobb belátásra bírni őket.

A nyaralásból hazatérő franciák végül több órás egyeztetés után voltak csak hajlandóak elhagyni a gépet, hogy autóbuszokra szálljanak, amelyek az eredeti célállomásra szállították őket. Olyan nehéz volt az egyeztetés, hogy nem voltunk biztosak benne, hogy egyáltalán valamikor kijönnek - mondta az AFP-nek az akcióban résztvevő egyik tűzoltó, hozzátéve, hogy az utasok nagyon felháborodtak a történteken.

Miután végül mégis elhagyták a gépet, a turisták elmondták, hogy a repülő eleve három órás késéssel indult Fezből, helyi idő szerint kedd este negyed nyolckor. A késés miatt azonban nem tudott landolni Beauvais-ban, mivel a reptér addigra bezárt. A Ryanair gépét ezért irányították át Belgiumba, ahol éjjel fél tizenkettőkor ért földet. Az utasok ekkor léptek sztrájkba, és csak hajnali fél négykor voltak hajlandóak elhagyni a fedélzetet. A Ryanair egyelőre nem nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.