A Qantas ismét forgalomba állít két A380-ast

Vágólapra másolva!
A Qantas ausztrál légitársaság szombaton ismét forgalomba állít két Airbus 380-as utasszállító repülőgépet három héttel azután, hogy egyik ilyen típusú gépe motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a szingapúri repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Alan Joyce, a társaság vezetője kedden közölte, hogy teljes mértékben elégedettek a hat darabból álló A380-as flottájuk gépeinek az állapotával, ezért engedélyezik felszállásukat. A majdnem katasztrófával végződött szingapúri kényszerleszállás után felfüggesztették ennek a típusnak az üzemeltetését.

A Qantas A380-as óriásgépei Sydneyből és Melbourne-ből szállítanak utasokat Londonba, illetve Los Angelesbe. Joyce sydneyi sajtóértekezletén közölte, hogy várhatóan a karácsonyi ünnepek előtt két másik A380-ast is visszahelyeznek a forgalomba, de a Los Angeles-i járatokat a társaság egyelőre nem indítja el.

A szingapúri eset után alaposan átvizsgálták a gép Rolls-Royce által kifejlesztett Trent 900-as hajtóművét. A világhírű brit repülőgépmotor-gyártó cég szakemberei megállapították, hogy "egy bizonyos alkatrész" meghibásodása olajtüzet okozott, és ennek következtében levált a hajtómű közepes nyomású turbinájának tárcsája.