Beatles-múzeum nyílt Buenos Airesben

Vágólapra másolva!
A Cavern Club egy téglája, Ringo Starr 11 fontos csekkje, egy Beatles-paróka és ezernyi más relikvia kiállításával nyílt meg a Beatles együttes új múzeuma Buenos Airesben egy megszállott argentin gyűjtő jóvoltából.
Vágólapra másolva!

Bár a Beatles sohasem lépett fel Argentínában, a ma már 53 esztendős Rodolfo Vazquez azóta számítja magát a liverpooli csapat elvakult rajongójának, amióta tízévesen megkapta Rubber Soul című lemezüket.

A könyvelő minden számára elérhető emléktárgyat igyekezett begyűjteni, és 5612 darabos kollekciójával már 2001-ben bekerült a Guinness rekordok könyvébe. A háza tetőterében tárolt gyűjtemény azóta - a más rajongókkal folytatott kiterjedt világkörüli levelezésének segítségével - 8500 tételesre hízott, és elérkezett az ideje, hogy a nagyközönségnek is bemutassa.

A Buenos Aires turisták által leglátogatottabb negyedében létrehozott múzeum januárban nyitotta meg kapuit. A Corrientes sugárút egyik utcafronti bolthelyiségében berendezett állandó kiállításon 2200 tárgy kapott helyet Vazquez padlásának kincsei közül. A könyvelő azt tervezi, hogy időről időre cseréli majd a kiállítás tárgyait, hogy lassan az egész gyűjtemény a látogatók elé kerülhessen.

Vazquez elkötelezettsége nem merül ki a gyűjtésben, évente megszervezi a Beatles-hetet, amelyen latin-amerikai Beatles-imitátor együttesek versenyeznek. A győztes jutalma egy utazás a liverpooli zenei fesztiválra.