Arab kézbe kerülhet az emblematikus brit légitársaság

Vágólapra másolva!
Az abu-dzabi központú Etihad Airways ellenőrző részesedést vásárolna Richard Branson milliárdos egyik légitársaságában a Virgin Atlantic-ben. Az Etihad egyelőre nem kommentálta az információt - írja az ArabianBusiness.com.
Vágólapra másolva!

A londoni központú Virgin Atlantic részesedését még novemberben kezdte árulni a Virgin-csoport és a Sunday Times információi szerint az Etihad ügyvezető igazgatója, James Hogan levelet írt a tervezett ügyletet lebonyolító Deutsche Banknak, hogy cége érdeklődne a tulajdonrész megvásárlása felől.

A Virgin Atlantic tulajdonosa, Sir Richard Branson a múlt héten jelentette be, hogy adott esetben túladna a légitársaság 51 százalékos tulajdonrészén, amennyiben úgy döntene, hogy a cégnek egy átlagos légitársasági szövetségnél többre lenne szüksége a konkurencia által támasztott verseny túléléséhez.

Forrás: AFP
A vevőjelölt

A Virgin Atlantic 49 százaléka egyébként a szingapúri Singapore Airlines tulajdonában van egy 2000-ben köttetett 930 millió dolláros ügylet eredményeként.

Az Etihad a múlt hónapban jelentette be, hogy növelné járatainak számát a fontosabb európai nagyvárosokba, például Párizsba, Milánóba, valamint szeretne nagyobb szeletet kihasítani az üzleti utaztatásból.

Forrás: AFP
Az áru

Az állami tulajdonban lévő Etihad árbevétele 29 százalékkal nőtt 2010-ben és elérte a 2,95 milliárd dollárt. A légitársaság tervei szerint 2012-ben már nyereségesen működik a cég.