Megfagyott egy kölyökmacska a Delta Airlines egyik járatán

Vágólapra másolva!
Kihűlt és elpusztult egy kölyökmacska a delta Airlines egyik amerikai járatán. Az állatot elvileg légkondicionált szállítóeszközben utaztatták a gép rakterében, de nem élte túl az utazást.
Vágólapra másolva!

Heather Lombardi közel 300 dollárt fizetett azért, hogy a Delta Airlines Utah-ból Connecticutba szállítsa Snickers névre hallgató 11 hetes, alig 1,5 kilogrammos szőrtelen fajtájú kismacskáját. Az érkezés után az állat a kihűlés jeleit mutatta, nem mozgatta fejét és lábait és rövidesen elpusztult.

Az állatot a tulajdonosa egy speciális légkondicionált szállítóeszközben adta fel a repülőgépre, s a jegyért 299 dollárt fizetett a légitársaságnak. A jegyáron felül 70 dollárt fizetett azért is, hogy a macskát a leszállás után a lehető leggyorsabban rakodják ki a gépből, de a landolást követően közel 50 percig tartott, míg a macska lekerült a gépről - írja az Msnbc Travel.

A Delta légitársaság szóvivője egyelőre nem kommentálta az esetet, mert a nyomozók jelenleg is vizsgálják az állat elpusztulásának körülményeit.

Érkezés után Lombardi egy kabátba csavarta Snickers-t és autóval a legközelebbi állatorvoshoz vitte. Az állatorvos szerint a macskának vérzett a szája és az orra is, s az állat az extrém hipotermia tüneteit produkálta. Snickers az orvosi ellátás ellenére rövidesen elpusztult.

Az amerikai közlekedési minisztérium adatai szerint 2009 november és 2010 október között az Egyesült Államokban 33 állat pusztult el szállítás közben, 11 sérült meg súlyosabban és öt egyszerűen eltűnt. A halálesetek közül 12 a Delta Airlines-nál történt.