Újracsillagozzák a hazai szállodákat

2011.02.11. 10:04

Július elsejétől nem használhatják minőségi kategóriaként a csillagos besorolást azok a hotelek, amelyek nem minősíttetik magukat a Magyar Szállodaszövetség által kezelt Hotelstars Union rendszerben. Ez a jelen állás szerint legalább öt-hatszáz hazai szállodát érinthet majd - olvasható a pénteki Világgazdaságban.

A gazdasági napilap cikkéből kiderül, hogy az eddig kötelező osztálybesorolást felváltó új minősítőrendszerhez való csatlakozás önkéntes, azonban csak az abban szereplő szállodák használhatják majd a csillagokat minőségi kategóriaként, mert az a szövetség védjegye lett.

Eddig összesen hét szálloda minősítése történt meg, kilencvennél van folyamatban az eljárás, a szövetség célja pedig az, hogy az év végéig számuk elérje a 200-250-et, két-három éves távlatban pedig azt szeretnék elérni, hogy a 758 hazai hotel fele már a Hotelstars Union csillagait használja. Az új rendszertől a hotelek színvonalának javulását várja a szakszövetség, amely azért is lobbizik, hogy a minőségjavító szállodai fejlesztésekre is lehessen támogatásért pályázni az Új Széchenyi-tervben - ismerteti a Világgazdaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK