India lesz az Utazás kiállítás díszvendége

Vágólapra másolva!
Megnyílt a 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban, a március 3-6. között 32 ország 600 kiállítója mutatkozik be az utazás és a hozzá kapcsolódó kiállításokon.
Vágólapra másolva!

Az Utazás kiállításon idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus. Bár Egyiptom továbbra is szerepel azon országok között, amelyekbe a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást, az észak-afrikai ország - ahogy korábban is - az idén is megjelent turisztikai kínálatával a rendezvényen.

Az utazás kiállítással egy időben rendezik meg az idén is a Boatshowt, amelyen nyolcvannyolc hajót mutatnak be, valamint rendezik a Karaván Szalont, Magyarország egyetlen lakókocsi és lakóautó bemutatóját, de a látogatók megismerhetik a Port.hu Bringaexpóját is.

A négynapos kiállításon a soros EU elnökség kérdéseivel kezdődnek a szakmai rendezvények. "Közösen Budapestért" címmel szervez március 3-án, a Hungexpo Zrt. és a Turizmus Kft. A térség legjelentősebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.

Robák Ferenc kormánybiztos előadása nyitja a március 3-6-ig nyitva tartó Utazás 2011 szakmai programját a Hungexpón. Napirenden szerepel még az EU turisztikai portál, a Budapest Airport új terminál nyitása, valamint a Budapest brand és kommunikációs stratégia.

A megnyitón adták át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet tavaly 9 szálloda és 4 étterem nyerte el első alkalommal, 18 szálloda és 3 étterem pedig már második alkalommal pályázott sikeresen a díj meghosszabbítására.