Letiltja gépeiről túlsúlyos utaskísérőit a thai légitársaság

Vágólapra másolva!
A thai nemzeti légitársaság, a Thai Airways nemrégiben bejelentette, hogy korlátozni fogja a túlsúlyos utaskísérők munkáját és azok a munkavállalók, akik nem teljesítik a kritériumokat, csak a földi kiszolgáló személyzetnél dolgozhatnak tovább.
Vágólapra másolva!

A Bangkok Post információi szerint a szigorítás két lépcsőben történik. A túlsúlyos utaskísérőket először áthelyezik a belföldi járatokra, vagy olyanokra, amelyek egy nap alatt, ott alvás nélkül megjárják a teljes útvonalat. Amennyiben az érintettek egy éven belül nem teljesítik a testsúlyra vonatkozó előírásokat, kizárólag a földi személyzet tagjaiként dolgozhatnak tovább - írja a CNN.

Az új szabályozás a 6 ezerből 41 utaskísérőt érint, közülük 28 férfi. Az érintettek nemrég panasszal fordultak a thai kormányhivatalokhoz, hogy a légitársaság lépése sérti az emberi jogokat, ráadásul jelentős bevételkiesést is eredményez számukra.

A Thaiföldi Munkavédelmi és Népjóléti Hivatal elutasította a panaszukat, mivel a szabályozás teljes mértékben a vállalat menedzsmentjének hatáskörébe tartozik. Idén a Thai Airways már bejelentette, hogy a 45 éves kor feletti utaskísérőinek felajánlja az idő előtti nyugdíjazást.