Tavaszváró túra a gemenci erdőben

Vágólapra másolva!
Tavaszváró kirándulásra várja a családokat a nemzeti ünnep előtt a Gemenc Zrt. a gemenci erdőbe, az egész napos ökoturisztikai program a későbbieknél jobb lehetőséget nyújt a nagyvadak megfigyelésére.
Vágólapra másolva!

A túra március 14-én 10 óra 30 perckor indul a pörbölyi ökoturisztikai központtól, ahonnan erdei vasúttal jutnak el a résztvevők a másfél kilométer hosszú Malomtelelő tanösvényhez. Itt a madármegfigyelő toronyból ismerkedhetnek a kirándulók az erdő állatvilágával, majd egy 8 kilométeres útvonalon a rezéti holt-Duna és a lassi halászati múzeum érintésével érkeznek vissza Pörbölyre. A programon előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni; a részletekről a társaság honlapja, a gemenczrt.hu tájékoztat.

Csiszár Angéla, a program szervezője felhívta a figyelmet arra, hogy kora tavasszal, az aljnövényzet hiánya miatt mélyebben be lehet látni az erdőbe, mint később, így jobb lehetőség van a vadak megfigyelésére. Remélhetően a túrázók szarvasokat, vaddisznócsaládokat is láthatnak, a gemenci madárvilág fajai közül a fészket rakó szürke gémek, réti sasok megfigyelésére van jó esély.

A tavaszváró kirándulás a Gemenc Zrt. idegenforgalmi szezonjának első programja, amelyet április közepén a tervek szerint egy gyalogtúra követ a Veránka-szigeten. Május 1-én a Régi hagyományok, új kalandok elnevezésű családi rendezvény nyitja az idényt, ettől az időponttól kezdve a nyári menetrend szerint több járattal közlekedik majd a gemenci erdei vasút.