Szállások, programok tavaszi hétvégékre

Vágólapra másolva!
Az ünnepi hosszú hétvége után sem áll meg az élet. Hat régió kínál kedvezményesen pihenési lehetőséget minden korosztálynak a tavasz valamennyi hétvégéjére. Kikeleti wellness pihenések, ingyenes fürdőajánlatok, rügyfakasztó, gondűző és pénztárcakímélő akciók Hajdúszoboszlótól Hévízig.
Vágólapra másolva!

A Balaton szezon előtt a legszebb. Nincs szúnyog, a víz nyugodt, a partmenti nádasok frissen zöldellnek, és itt-ott már lángost is lehet kapni. Idén a Balaton körül Füred diktál feszes tempót a régió többi szállodájának. A városban ugyanis egy tucat kedvezményes szállásajánlatban lehet részünk. A négycsillagos Hotel Silver Resort például a kategóriájához képes igen olcsón, 12 ezer forintért kínálja szobáit április 23-ig. Ugyanitt a közelgő húsvétra is akad jó ajánlat.

Forrás: MTI

A tó nyugati végében, Keszthelyen szerényebb körülmények között, de jól felszerelt szobákban lehet akciósan hétvégézni. Az Abszolút Vendégház idén tavasszal főleg a városlátogatók igényeit igyekszik kielégíteni, ilyenkor ugyanis fürdeni még korai.

Bent a városban az egyik fő látványosság a Festetics-kastély, ahol tavasszal csaknem 70 ezer egynyári virágot ültetnek a kertészek, az ősfák zsenge hajtásai pedig már szépen zöldellnek. A kirándulóknak a 350 négyzetkilométer területű Keszthelyi-hegység kínál tanösvényeket és GPS-es túraútvonalakat. A szakemberek szerint ez az ország egyik legváltozatosabb élővilágú vidéke, ahol a szubmediterrán sztyepplejtőktől kezdve a zárt tölgyeseken és bükkösökön át, a jégkori maradványokat őrző hideg szurdokvölgyekig igen sokféle élőhelytípus megtalálható.

Forrás: [origo]

A déli parton is akad egykét rügyfakasztó tavaszi ajánlat. Balatonföldváron a Hotel Reálban április 5. és május 13. között köszöntőitallal, 4 éjszakás szállással, bőséges büféreggelivel, háromfogásos vacsorával, várják a kirándulókat. Mindezeken felül egy és 2 db uzsonnacsomagos belépőt is ajándékoznak az utazóknak az igali gyógyfürdőbe. A csomag 27 ezer forint /fő/4 éj áron foglalható.

Forrás: MTI

Hajdúszoboszlón egészen áprilisig tart az év eleji feltöltődés. A négycsillagos Hotel Silver akciójában 13 ezer forinttól indulnak az árak, 1, 2, 7 és 14 éjszakára. A csomagban szállás félpanzióval, fürdőköpeny, hajszárító, széf, gőzfürdő, szauna, infrakabin, hidromasszázs, pezsgőfürdő, termálmedencék, fitness gépek, 1000,-Ft értékű kozmetikai kupon és wifi-kapcsolat is szerepel. Napközben a várostól 7 kilométerre található Silver Major csárda ígér kellemes időtöltést. Itt egy falumúzeum és őshonos állatok várják az utazókat.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Pincesor Palkonyán

Villányban március végétől lehet jelentkezni a négycsillagos Crocus Gere Hotel "Bor és wellness" nevű programjára. Ajánlatokat kérhetünk a Mandulavirágos, a Gourmet, és a M6-os csomag kínálatából. Ezek mindegyikében a négycsillagos kiszolgálás mellett borkóstoló és gyertyafényes borvacsora is szerepel.

Nagyszülőket is lehet vinni a Nagyerdő Hotelbe. A Hungest Hotel láncolat debreceni tagja Őszikék nevű akciójában elsősorban a nyugdíjasokra gondol. Ennek keretében unokákkal közösen felhasználható belépőjeggyel, gyógyfürdőhasználattal vagy éppen árengedménnyel várják a szépkorúakat. Debrecenben a tavasz hátralevő részében pulykás és pünkösdváró hétvégékkel és Retró majálissal készülnek.

Hévíz sem maradhat ki a tavaszi akciókból. Legkeresettebb fürdővárosunkban a PalaceHotel Hévíz és a Hotel Aquamarin is kínál kedvezményes szálláslehetőségeket. Az előbbiben például egyéjszakás csomagokat is kínálnak 10 ezer forintos áron. Ajánlatok vannak még bőven az Europafitben és Hotel Panorámában is.

Forrás: Wikimedia Commons
Hévíz, a világ legnagyobb aktív természetes gyógytava

A világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytavának hőmérséklete télen sem csökken 24-26 C° alá, így ilyenkor tavasszal is alkalmas a fürdőzésre. Mivel a 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként előtörő 410 liter 40 C°-os víz három és fél nap alatt teljesen kicseréli a tó teljes tartalmát, a tisztasággal sincs gondja a fürdővendégeknek. A Hévízi Tófürdő márciusban este fél hatig, áprilisban már eset hétig látogatható. A belépőjegy ára 2400 és 3000 forint között mozog.

Egerszalókon az arab világot megidéző Shiraz hotelben most tavasszal jutányos áron élvezhetjük a mór fürdőt, a vízipipázást, a marokkói mentateát és a berber masszázst. A tavaszi Hasszán csomagjukban április 30-ig kétfogásos wellness ebédet, a hölgyeknek Gerards's fűszeres hát-váll masszázst, az uraknak Janicsár masszázst ajándékoznak egy alkalommal. Családosoknak jó hír, hogy a 6 év alatti gyerekeket ingyen vendégül látják. A szállóvendégeknek kirándulásokat is szerveznek az egri várhoz és az ott található panoptikumba.

www.egerszalokfurdo.hu
Az egerszalóki fürdő

Akik egyedül vágnának neki a Bükk-hegység tövében meghúzódó falvak felfedezésének, azoknak az ország legtisztább levegőjű településének hírében álló bájos Noszvajt ajánljuk. Szalókon természetesen a fürdőzés sem maradhat ki a hétvégi kiruccanásokból. A kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvízéről híres fürdőben néhány hónapja üzemel a European Spa Awarddal kitüntetett AlphaSphere lebegő ágy, amely hang- és fényhatások segítségével az anyaméhben töltött hónapokra "emlékezteti" a fürdővendégeket.