Egyelőre nem jön vissza a Ryanair Sármellékre

Vágólapra másolva!
A sármelléki FlyBalaton nemzetközi repülőtéren április 16-tól a Lufthansa és a Hamburg Airways charterjárataival indul el a szezon. Az még egyelőre kétséges, hogy a Ryanair mikor tér vissza a Balaton melléki leszállóhelyre
Vágólapra másolva!

A sármelléki légikikötő április közepétől hetente három-négy charterjáratot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból és Berlinből kéthetente érkeznek a Lufthansa Regional gépei a Balatonhoz, a Hamburg Airways pedig havi rendszerességgel jár majd Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről a nyári szezonban - tájékoztatta a repülőtér üzemeltetője csütörtökön az MTI-t.

Megújult vezetéssel vág neki az új idénynek a repülőteret üzemeltető FB Airport Kft. A társaság tulajdonosa a cégcsoporton belül működő Balatontourist Zrt. vezérigazgatóját, Polgár Tibort nevezte ki ügyvezetővé - megtartva eddigi pozícióját is -, miután elődjét, Gubicza Ágostont a Belügyminisztérium a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) tagjai közé delegálta. A szakmai munkát áprilistól a Budapest Airporttól átigazolt Mihálka Tibor is segíti, aki kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója lesz az FB Airportnak.

Polgár Tibor hangsúlyozta: jelentős az esély arra, hogy a légikikötő forgalmát már ebben az évben növelni tudják, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az eddig kizárólag a téli szezonban érkező moszkvai járatok nyári, kora őszi visszatéréséről. Különös hangsúlyt fektetnek emellett a cargo-üzletág fejlesztésére is, hiszen ez stabil, a turisztikai szezontól független működést jelent a reptérnek.

Az MTI érdeklődésére elmondta: egyelőre kétséges, hogy a Ryanair légitársaság gépei még az idén megjelennek-e a sármelléki kifutón. A felek már megállapodást kötöttek, de maga a szerződéskötési folyamat még nem zárult le - tette hozzá.

Az FB Airport Kft. 2010 márciusában vette bérbe Sármellék és Zalavár önkormányzatától a FlyBalaton repülőteret, illetve a körülötte fekvő 200 hektáros területet, miután az ingatlanokra kiírt pályázatokon ajánlatai a legjobbnak bizonyultak. A repülőtér 2010 áprilisa óta üzemel ismét, az újraindulás évében a légikikötő közel huszonötezer utast fogadott.