Megnyílt a világ legmagasabb szállodája

Vágólapra másolva!
Kedden megnyitotta kapuit Hongkongban a világ legmagasabb szállodája, a Ritz-Carlton Hong Kong. A szálloda az International Commerce Center legfelső emeletein kapott helyet.
Vágólapra másolva!

A hongkongi Ritz-Carlton hotel mostantól a világ legmagasabb szállodája cím büszke tulajdonosa lehet. A hotel szobái ugyanis a 488 méter magas International Commerce Center legfelső emeletein helyezkednek el. A szálloda korábbi helyszínén 2008-ban szüntette be a működését.

Forrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones

A szálloda vezetője, Herve Humler a CNN-nek elmondta, hogy már a nyitás előtt hatalmas volt az érdeklődés a szálloda iránt. A legtöbb vendég a népi Kínából érkezik, akik egyébként Hongkong luxusszállodai kapacitásának 30 százalékát kötik le. Ők a Ritz-Carlton legjobb ügyfelei - mondta az igazgató.

Forrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones

A szállodában kínosan ügyelnek a hagyományokra és az eleganciára: a férfi vendégeket például kizárólag férfi személyzet, a hölgyeket női személyzet szolgálja ki. A berendezés és a szobák kialakítása ugyanakkor modern.

Forrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones

A szobák és a szálloda többi része is minden luxussal felszerelt. A szobák mindegyikében teleszkópot helyeztek el, itt található a világ legmagasabban elhelyezkedő bárja, az Ozone. A Tosca étterem falait nem kevesebb, mint 8580 minőségi üveg bor díszíti.

Forrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones

Az éttermek mellett olyan különlegesség is várja, mint egy csokoládé-bár. A szálloda uszodája is a legmagasabban fekvő hotelmedence, és ha a vendégek esetleg unatkoznának, a medence mennyezetét 144 tévéképernyő borítja.